Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu Adil Öksüz’ün MİT bağlantısına ilişkin yeni belge mi buldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Adil Öksüz’ün MİT ajanı olabileceği iddiasını üstü kapalı bir dille tekrar gündeme getirdi. Bu da Eylül 2016’dan buyana Kılıçdaroğlu’nun eline bu konuda yeni bilgi ve belgeler geçtiği yorumlarına yol açtı.

Published

on

Kılıçdaroğlu, canlı yayında bir kez daha Adil Öksüz’ün MİT ajanı olabileceğini ima etti. Bir kez dana diyoruz çünkü, Kemal Kılıçdaroğlu, bu şüphesini ilk kez Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ile paylaşmış ve gazeteci kimliği ile bu konuyu araştırmasını istemişti. Selvi de bu konuya ilişkin Kılıçdaroğlu ile Esenboğa Havaalanında arasında geçen konuşmayı, “Kılıçdaroğlu’nun açıklamadığı Adil Öksüz bilgisini açıklıyorum” başlığı ile 27 Eylül 2016 tarihli yazısında kamuoyuna duyurmuştu.

KILIÇDAROĞLU ARAŞTIRMASI İÇİN KONUYU ABDULKADİR SELVİ’YE HAVALE ETMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu Esenboğa Havaalanı’ndaki sohbette Abdulkadir Selvi’ye, “Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarat geldi ama bunu açıklayamıyorum” demişti. Selvi de Kılıçdaroğlu’ndan aldığı bu bilgiyi araştırdığını ancak, MİT’in hiçbir kaydında Adil Öksüz’ün izine rastlanmadığını aynı yazıda açıkladı.

ABDULKADİR SELVİ: MİT’LE BAĞLANTISI BULUNAMADI DEMİŞTİ

Aldulkadir Selvi aynı yazısında Adil Öksüz’ün MİT bağlantısının ortaya çıkması halinde MİT’in 15 Temmuz darbesinden haberdar olduğu gibi korkunç bir olasılığın somutlaşacağına da dikkat çekmeyi ihmal etmemişti.
Abdulkadir Selvi, Başbakanlık ve MİT’teki kaynaklarına dayanarak, Kılıçdaroğlu’na fısıldanan bu iddianın hedef saptırmak amaçlı olabileceği notunu düşerek, “MİT’i işaret eden sakın Adil Öksüz’ü kurtaran el olmasın” ifadesiyle de yazısını noktalamıştı.

Abdulkadir Selvi, bu yazısında üstü kapalı bir dille Adil Öksüz’ü koruyup kollayan gücün ABD olduğunu ima ediyordu. Selvi’nin bu yazısından sonra Kılıçdaroğlu, uzun süre bu iddiasını kamuoyu önünde hiç dile getirmedi. Ta ki dün akşam NTV’nin canlı yayınına kadar…

Kemal Kılıçdaroğlu, Eylül 2016’dan buyana yeni bilgi ve belgelere ulaşmış olacak ki, Abdulkadir Selvi ile paylaştığı istihbarat bilgisini bu kez canlı yayında dile getirdi.

ADİL ÖKSÜZ MİT AJANI OLDUĞU İÇİN Mİ TUTUKLANMADI?

CHP Lideri, NTV canlı yayınında, “Adil Öksüz’ü ben açıkladım daha kimi açıklayayım. Adil Öksüz’ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti? Başbakanlık talimat verecek bakacaklar devletin hangi kurumu ithal etti. İki telefonu vardı, GPS cihazı vardı elinde. Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı?” diyor.

ADİL ÖKSÜZ’DEKİ GPS CİHAZINI MİT Mİ İTHAL ETTİ?

Kemal kılıçdaroğlu’nun daha fazla ayrıntıya girmediği bu iddiasında bahsini ettiği GPS cihazının MİT tarafından ithal edildiği iddia ediliyor. MİT ajanlarının da Başbakan’ın emri olmadan tutuklanamayacağı yasa hükmünü de üzerine ekleyince CHP liderinin önümüzdeki dönemde birilerini fena sıkıştıracağını tahmin etmek güç değil.