Connect with us

DÜNYA

FBI özel birim kuruyor!

ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaları soruşturmak için özel bir birim kurmayı planladığı iddia edildi.

Published

on

Financial Times gazetesine konuşan bir kaynağın aktardığı bilgiye göre, söz konusu birim, FBI Başkanı James Comey’e detaylı soruşturma imkanı sunmak için çalışmalarda bulunacak.

20 kişiden oluşacak birimin başına bir karşı istihbarat uzmanının geçmesi ve Comey’e yapılan çalışmalarla ilgili haftalık raporlar sunması bekleniyor.

‘ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ AY BAŞLIYOR’

Mevcut ve eski çalışanların demecine göre, soruşturmaları 56 ofisinden birinde yürüten FBI, ‘Rus müdahalesi’ soruşturması için bir merkezi yöneticiye ihtiyaç duyuyor. Gazete, Rusya biriminin FBI’ın genel merkezinde yer alacağını ve çalışmalarına önümüzdeki ay başlayacağını belirtti.

FBI VE NSA KANIT BULAMAMIŞTI

20 Mart’ta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nde, Rus hackerların ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaların ele alındığı bir oturum düzenlenmişti.

Oturumda söz alan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Direktörü Michael Rogers ve FBI Başkanı James Comey, Rusya’nın ABD’deki oy sayımını etkilediğine dair bir bilgi bulunamadığını açıklamıştı. Soruşturma tamamlanmadan herhangi bir çıkarımda bulunulmaması gerektiğini kaydeden Comey, soruşturmanın ne zaman biteceği konusunda tarih vermemişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir