Connect with us

3. SAYFA

Delibaş çetesine operasyon

İstanbul polisi, Fırat Delibaş’ın elebaşını yaptığı suç örgütüne operasyon düzenledi. Baskında gözaltına alınan şüphelilerden 10’u tutuklandı. Fırat Delibaş ise aranıyor. Fırat Delibaş, kapkaç ve hırsızlık mallarını evlere depolaması ve sokakları kameralarla izlemesiyle gündeme gelmişti.

Published

on

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda, elebaşılığını Fırat Delibaş’ın yaptığı iddia edilen bir suç örgütü belirledi. Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Fırat Delibaş’in liderliğindeki organize suç örgütünün, kent genelinde uyuşturucu ticareti, rüşvet, tehdit, yağma gibi birçok suçu işlediği belirlendi.

Soruşturma kapsamında 17 Mart’ta İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Bursa, İzmir, Mardin, Yalova ve Mersin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.Adreslerde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 2 av tüfeği, bin 209 mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerden 16’sı savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakılırken 11’i adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1’i adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir