Connect with us

DÜNYA

Bağdat Büyükelçisi: Türdistan bayrağına karşı değiliz

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın, kendisini büyükelçilikte ziyaret eden Kürdistan Yurtseverler Birliği parlamenterlerine, “Kürdistan bayrağına karşı olmadığını ve saygı duyduğunu” söylediği iddia edildi.

Published

on

Irak Parlamentosu’nda bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) parlamenterlerinden oluşan bir heyet, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası KYB’li parlamenter Newzad Resul, şu açıklamayı yaptı:

“KÜRDİSTAN BAYRAĞINA KARŞI DEĞİLİZ SAYGIMIZ VAR”

“Bugün Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın isteği üzerine Irak Parlamentosu’ndaki KYB’li parlamenterler, Büyükelçilik binasında Büyükelçi ve Yardımcısı’nın da katıldığı bir toplantı düzenledik. Toplantıda Irak ve özellikle Kerkük’teki son gelişmeler, Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi hakkında karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık.

Türkiye Büyükelçisi, Türkiye’nin Kürdistan bayrağına karşı olmadığını ve saygı duyduğunu iletti. Ayrıca Türkiye’nin Kerkük’teki sorunun Irak anayasası kapsamında çözüme kavuşmasına yönelik destek olacaklarını söyledi.”

BÜYÜKELÇİ’DEN TÜRKMENLER’E: BAYRAK MESELESİNİ BÜYÜTMEYİN

KYB’li parlamenter, toplantıda Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın Kerkük’teki Türkmen ve Arap temsilcileriyle toplandıklarını ve Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi kararının daha fazla büyütmemeleri, diyalog yoluyla çözüme kavuşturmak için çalışmalarını istediklerini dile getirdiğini belirtti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir