Connect with us

DÜNYA

Tacizcilere karşı anti-Romeo timi!

Her 18 saatte bir kadının taciz ya da tecavüze uğradığı Hindistan’da, kadınların sokaktaki güvenliğini sağlamayı amaçlayan ‘Anti-Romeo Timi’ kuruldu.

Published

on

Hindistan’ın en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş’te kadın tacizine karşı, İngiliz yazar William Shakespeare’in Romeo ve Juliet kitabındaki Romeo karakterinin adından esinlenen bir tim kuruldu. Anti-Romeo Timi, bölgedeki okulların çevresinde, parklarda ve çarşılarda, kadınları rahatsız eden erkekleri tespit edip yakalıyor.

Hindustan Times gazetesi, Anti-Romeo Timi’nin görev yaptığı ilk pazar gününde, bölgede rağbet gören Ghaziabad Parkı’nda, halkın konuya ilişkin düşüncelerini sordu. Video haberde normalde günde 200’e yakın çiftin görüldüğü parkta, bu sayının 5’e düştüğü kaydedildi.

Videoda bir Uttar Pradeş sakininin, “Romeo kimdir? Romeo, kadınları takip edip rahatsız edenlerdir” tepkisi dikkat çekti. Parkta partneri ile birlikte oturan bir kişinin ise, “Anti-Romeo yerine, kadınların okula gittiği yerlerde gece devriyeleri yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Parktaki bir diğer kişi ise, “Öncelikle aranan koşulların ne olduğunun belirlenmesi gerekiyor. Size göre Romeo tam olarak kimdir? Topluma karşı olan hangi unsurları arıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Ünlü oyundaki Romeo romantik bir karakter olmasına rağmen, Hindistan’da tacize yönelik kurulan time Romeo karşıtı bir ismin kullanılması dikkat çekti.

‘TACİZE DEĞİL, GÖRÜŞMELERE KARŞI’ ELEŞTİRİSİ

Anti-Romeo Timleri, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Birçok Twitter kullanıcısı Anti-Romeo Timi’nin kadın tacizine değil, kadın ve erkeklerin dışarıda görüşmesine karşı bir uygulama olduğunu savunarak protesto etti.

‘ROMEO’YU ÇEKİCİ BİRİ SANIYORDUM, TACİZCİ DEĞİL’

Timler hakkında Twitter’da, “Anti-Romeo timleri güzel olan herşeye karşı, aşk, edebiyat, sanat ve kültür”, “Anti-Romeo Timleri çiftleri rahatsız ediyor ve medya onların fotoğraflarını paylaşıyor. Vunu destekleyenlerin muhtemelen şimdiye kadar hiçbir kadınla ilişkisi olmamıştır”,, “Anti-Romeo Timi’nin işi çiftleri ayırmaksa, Hinder isimli bir telefon uygulaması yapmalılar” gibi yorumlarda bulunuldu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir