Connect with us

Genel

Erdoğan “Hayır” çadırındakilere ne dedi?

Samsun’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değeişikliği referandumuna değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde CHP’nin kurduğu referandumda ‘Hayır’ çadırında yaşadıklarını anlattı.

Published

on

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

‘Hayır’ çadırındakilere ‘Neden ‘hayır’ diyorsunuz, bana şunu söyler misiniz?’ diye sordum. Dediler ki ‘biz, çağdaş bir Türkiye istiyoruz.’ Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok. ‘Neyimiz eksik’ dedim, köprülerimiz, hızlı tren, okullar. Bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı?’

‘KILIÇDAROĞLU DERSİM KATLİAMINI LANETLEYEMEDİ’

‘Siz Alevilerle Sünnileri ayrıştırıyorsunuz’ dediler. Biz kimseyi ayırmadık. Böyle bir ayırım varsa, (CHP Genel Başkanı Kemal) Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi. Hem de bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim. Ama o lanetleyemedi. Lanetlerse çünkü bir yerlere dokunacak.

Maalesef, bakıyorsunuz söylediği lafa bakın, “Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne niye bu adı koydunuz?” Dedim ki ‘Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı neydi biliyor musunuz?’

‘BUNLARIN PANKARTI MI BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜRECEK?’

Hani Avrupa’daki gösterilerde pankartlara resmimizi koyup, kafamıza silah dayıyorlar ya? Sanıyorlar ki bu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler.

Bunların, pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? Yaptığınız terbiyesizlik. Sizin sicilinizde bir kara leke olarak kalacak. Biz tehditlere eyvallah etmeyiz.

Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre hükümetinin, polislerinin gözü önünde oldu. Polislerinin korumasıyla oldu. Bu gösteri, İsviçre parlamentosunun önünde oldu, Alp dağlarının tepelerinde değil.

Siz kimi aldatıyorsunuz?

Alman polisinin arabasında PKK’lı terörist eylem yapıyor. Ya bunların hepsi elimizde. Kardeşlerim, şimdi burada Türk vatandaşlarıma sesleniyorum. 16 Nisan’da, sandıkta neye ‘Evet’, neye ‘Hayır’ diyeceğinizi çok iyi bilmenizi istiyorum.
Yurt dışındaki vatandaşlarımız dün itibarıyla oy vermeye başladılar. Onlardan da aynı şekilde tercihlerini yapmalarını bekliyorum. 18 maddelik anayasa için 180 maddelik yalan uyduranlara bakmayın.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir