Connect with us

MAGAZİN

Mert Erkan’ın koleksiyonu göz kamaştırdı

Published

on

Geçtiğimiz sezon MERCEDES – BENZ  FASHION WEEK İSTANBUL'da  “Böcekten Kaçış” temalı İlkbahar / Yaz 2017 koleksiyonu ile adından söz ettiren Mert Erkan, geçen sene olduğu gibi bu sene de MBFWI Official Schedule’da yer alan takvimin en genç moda tasarımcısı. 
Tuğçe Sarıkaya

Sonbahar 2017 koleksiyonunu, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında moda severler ile buluşturdu.
23 Mart 2017   GRANDPERA’da düzenlenen  ve ünlü koreograf  Asil Çağıl’a  ait koreografiyle podyuma çıkan modeller izleyiciden tam not aldı.  Defilede  Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Kosovare Halimi, Meltem Keklik, Gözde Coşkun, Seda Canbolat, Açelya Kartal, Parıl Erdem, Asya Öztürk, Yasemin Yeniay , Jenya Krivenko  ve Nazlıcan Erden gibi modeller podyuma çıktı.
Seda Şimşek
Avant-garde couture yirmi iki parçadan oluşan Sonbahar 2017 Koleksiyonunu  hazırlarken koleksiyonun başlangıç noktası Sylvia Plath’ın 1971 yılında yayınladığı Crossing the Water & Suyu Geçiş adlı şiir  kitabında yer alan “Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı…” dizesidir. 
Mert Erkan
Mert Erkan, şiirde yer alan dizeleri göz önünde bulundurarak formları, renkleri ve dokuları belirlemiş. Kendi kodunu  yaratan, maskülen ve feminen tavırları ortak noktada birleştirdiği  formal bir kişiliğe sahip. Aynı zamanda avant-garde yapıda güçlü kadın silüeti yarattığı koleksiyona siyah dot, bordo ekose örme, poplin ve gabardin kumaşları hakim. Renkleri, siyah, beyaz ve bordodan oluşan Mert Erkan koleksiyonu  göz kamaştırdı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir