Connect with us

DÜNYA

İsrail: Hizbullah liderini Hizbullah infaz etti!

Published

on

Reuters haber ajansının geçtiği bilgiye göre İsrail Ordu komutanı Gadi Eisenkot, Hizbullah lideri Mustafa Bedrettin'in kendi komutanları tarafından öldürüldüğünü belirtti.
 
General Gadi Eisenkot, “Mustafa Bedrettin'in Hizbullah subayları tarafından öldürüldüğü sahip olduğumuz istihbarat ile uyumlu. Suikast, Hizbullah'ın iç krizinin derinliğine işaret ediyor” dedi.
 
Al Arabiya haber kanalı, bu ayın başlarında, Suriye'deki iç savaşta Esad'ı destekleyen Lübnanlı grup gibi İran'ın da Bedrettin'den memnun olmadığını ve onu savaş alanından uzaklaştırılmasını istediğini bildirmişti. 
 
 Al Arabiya sitesi ise geçtiğimiz günlerde Mustafa Bedrettin'i “Halep Kasabı” olarak bilinen Süleyman Kasimi'nin öldürdüğünü iddia etmişti. Sitesinin iddiasına göre, Mustafa Bedrettin kafasına sıkılan iki kurşunla infaz edilmişti.
 
İddiaya göre Mustafa Bedrettin'in İran tarafından öldürülmesinin en önemli sebebi Suriye'de savaşa giren Hizbullah kuvvetlerini geri çekme kararı almasıydı.
 
 
HİZBULLAH MUSTAFA BEDRETTİN'İ SATTI
 
Hizbullah'ın Mustafa Bedrettin'i hedef göstererek ölmesini istediğini gösteren en önemli delil, Hizbullah hareketinin tarihinde ilk defa bir komutanının lokasyonunu net bir şekilde açıklamasıydı.
 
27 Temmuz 2015 tarihinde Lübnan Hizbullah'ı komutanları Mustafa Bedrettin'in Suriye'de olduğunu bildirdi.
 
Lübnan başbakanı Hariri'nin suikastinden sorumlu tutulan, uluslararası mahkemelerce aranan ve terör listesinde olan Bedrettin'in lokasyonunun paylaşılması Hizbullah hareketi için bir ilkti.
 
İddiaya göre Hizbullah Hareketinin hiçbir neden yokken komutanının yerini belirtmesi açıkca bir hedef göstermeydi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir