Connect with us

Güncel

Dilek Doğan davasında karar!

Published

on

Sanık polis memuru Y.M'ye, “bilinçli taksirle” işlendiğine dikkat çeken mahkeme, cezada artırıma giderek cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Bu ceza üzerinden de “iyi hal” indirimi yapan mahkeme son olarak sanığın 6 yıl 3 ay hapsine hükmetti.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık polis memuru Y.M ile Dilek Doğan'ın ailesi katıldı. Daha önceki duruşmalarda çıkan olaylar sebebiyle kapalı görülen duruşmaya izleyici alınmadı.
Mütalaaya ilişkin son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık polis memuru Y.M'ye, “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
İYİ HAL İNDİRİMİ 
Mahkeme ilk olarak sanığa “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Eylemin “bilinçli taksirle” işlendiğine dikkat çeken mahkeme cezada artırıma giderek cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Bu ceza üzerinden de “iyi hal” indirimi yapan mahkeme son olarak sanığın 6 yıl 3 ay hapsine hükmetti. Mahkeme kararla birlikte sanık hakkında tutuklama kararı çıkarmadı. Kararın yüksek mahkeme tarafından onaylanması halinde sanık polis memuru cezaevine girecek. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir