Connect with us

DÜNYA

Menbiç’te Ali-Cengiz oyunu

Published

on

Çoğunluğunu terör örgütü YPG'nin oluşturduğu SDG'ye bağlı Münbiç Askeri Konseyi, ÖSO'yla çatışmaların ardından “ABD'yle ortak olduklarını” hatırlatan bir açıklama yaptı: Münbiç ve kırsal bölgeleri, Münbiç Askeri Konseyi ile uluslararası koalisyonun koruması altındadır.


Türkiye’nin Suriye’de El Bab’dan sonra hedef gösterdiği Münbiç’i kontrol altında tutan yerel Münbiç Askeri Konseyi’nden açıklama var. Konsey’in gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, ‘Münbiç’in ABD liderliğindeki askeri koalisyonun koruması altında olduğuna’ dikkat çekildi.


KORUMA ALTINDAYIZ!


Açıklama, YPG’nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle ÖSO’yla arasında dördüncü gün üst üste çatışma çıkmasının ardından yapıldı. Dün Münbiç’in batısındaki bazı köylerdeki çatışmaların ardından gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Münbiç Askeri Konseyi olarak, Münbiç’in ve kırsal bölgelerinin Münbiç Askeri Konseyi’nin ve uluslararası koalisyonun koruması altında olduğunu teyit ederiz.” 


SÖZDE REJİME BIRAKMIŞLARDI


Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) geçen hafta SDG kontrolündeki Menbiç’e doğru hareketlenmesi üzerine Münbiç Askeri Konseyi, ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bıraktığını açıklamıştı. Münbiç Askeri Konseyi, “Fırat Kalkanı ile cephe hattında bulunan köyleri Suriye devletinin sınır muhafızlarına bırakmak üzere Rusya ile anlaştığımızı duyuruyoruz” açıklamasını yapmıştı.

RUSYA'NIN AÇIKLAMASIYLA DA ÇELİŞTİ


Rusya Genelkurmay Başkanlığı Harekât Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy ise geçtiğimiz günlerde, “Suriye’deki Rus karargâhı arabuluculuğunda Kürt milislerle Suriye hükümeti birlikleri arasında anlaşma sağlandı. 3 Mart tarihinden itibaren Münbiç’te Kürt milisler herhangi çatışmaya girmeksizin mevzilerini Suriye hükümet güçlerine devretti. Münbiç’e sevk edilen ilave Suriye ordu birlikleri bundan böyle bölgenin güvenliğinden sorumlu olacak” demişti.


Türkiye, defalarca Menbiç’in, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG tarafından boşaltılmasını istemiş, aksi halde müdahale edileceği uyarısında bulunmuştu.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir