Connect with us

DÜNYA

ABD’den Menbiç açıklaması

Published

on

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü  Albay John Dorrian, Münbiç yakınlarında muhtemel çatışmaları engellemek için  koalisyona ait zırhlı araçların devriye gezdiğini açıkladı. 
 
“ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Münbiç'in kuzeyine askeri  yığınak yaptığı ve bölgede devriye gezdiğine” dair haberler çıkması üzerine Albay  Dorrian, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.
 
Sözcü, “@CJTFOIR (Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu) bu  adımı, koalisyon üyelerine ve ortaklarına güvence vermek, saldırıları caydırmak  ve DEAŞ’ın yenilmesine odaklanmaya devam etmek üzere attı” ifadelerini kullandı.
 
Dorrian, “@CJTFOIR düşmanca hareketleri caydırmak, yönetişimi  iyileştirmek ve YPG’nin orada daimi bir varlığının bulunmadığını temin etmek için  Münbiç civarındaki kuvvetleri artırmıştır” paylaşımında da bulundu.
 
Dorrian ayrıca Koalisyonun geçen yazdan beri Münbiç'te kuvvet  bulundurduğunu kaydetti.
 
ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada ise Münbiç’e  Suriye rejimi ve Rusya’ya ait zırhlı araçların, insani yardım konvoylarına eşlik  ederek ilçeye girdiği ifade edilmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir