Connect with us

MAGAZİN

Vogue Arapça’nın ilk sayısı olay oldu

Published

on

Suudi Arabistan Prensesi Deena Aljuhani Abdülaziz'in yayın yönetmenliğinde İngilizce ve Arapça dillerinde piyasaya çıkan Vogue'un Arapça versiyonu Vogue Arabia, ilk kapağında Gigi Hadid'e yer verdi. Hadid, başında ince tül bir örtü ile poz verdiği kapak fotoğrafını Instagram hesabında paylaştı.
“Vogue'un uluslararası edisyonlarının çıkması moda dünyası için farklı kültürleri paylaşmak ve birleşmek için çok önemli” diyen Hadid, paylaşımında “Yarı-Filistinli biri olarak Vogue Arabia'nın ilk kapağında yer almak benim için dünyalara bedel” ifadelerinde bulunurken, sosyal medya kullanıcıları genç modeli eleştiri yağmuruna tuttu.
Kapak fotoğrafları beğenilse de, bazı Instagram takipçileri derginin kapağında Arap modellerin yer alması gerektiğini savundu. Yapılan bazı yorumlarda ise, Hadid'e “Sadece işine geldiğinde Filistinli oluyorsun”, “Neden hiç Filistin sorunlarıyla ilgili konuşmuyorsun?”, “Tesettürü modaya uygun göründüğü için bir akım olarak kullanmaktan vazgeç” gibi tepkilerde bulunuldu.
Annesi Hollanda doğumlu bir ABD'li olan modelin babası ise Filistin kökenli bir ABD'li.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir