Connect with us

Güncel

Rusya’dan kritik Menbiç açıklaması

Published

on

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkanı Sergey Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Menbiç ile çevresinden çekilmeyi ve buranın Esad güçlerine devredilmesini kabul ettiğini söyledi.
Rus komutan, 3 Mart'tan itibaren Şam yönetiminin Menbiç ve çevresinde devlet faaliyetlerini yürütmeye başlayacağını ifade etti. 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Balıkesir'de Menbiç'teki gelişmelerle ilgili yaptığı konuşmada, “Önce DEAŞ bazı yerleri rejime bıraktı. Şimdi de gördüğümüz kadarıyla PYD, YPG, bazı yerleri rejime terk ediyor. Bu, aslında PYD'nin DEAŞ'ın ve rejimin birlikte zaman zaman hareket ettiği iddiamızı doğrulayan, ispatlayan bir gelişme. Birbirine düşman gibi görünen pek çok yapının kolaylıkla bir araya geldiğini şu birkaç günlük hareketlilikten gördük” demişti.

KENTİN BATISINI REJİM GÜÇLERİNE BIRAKMIŞTI
Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) önceki gün ABD destekli SDG kontrolündeki Menbiç’e doğru hareketlenmesi üzerine Menbiç Askeri Konseyi, ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bıraktığını açıklamıştı.
Menbiç Askeri Konseyi, “Fırat Kalkanı ile cephe hattında bulunan köyleri Suriye devletinin sınır muhafızlarına bırakmak üzere Rusya ile anlaştığımızı duyuruyoruz” açıklamasını yapmıştı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir