Connect with us

Güncel

“Alman derin devletinin…!”

Published

on

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin toplantılarına izin verilmemesi nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Almanya'ya sert tepki gösterdi. Bakanı Çavuşoğlu, daha önce de bu tür engelleme çabaları olduğunu hatırlatarak, “Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

''TÜRKİYE SİZİN EMRİNİZDE BİR ÜLKE DEĞİL''
''Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye'ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız. Türk toplumuna yaptığınız sistematik baskılar Türk toplumunu yıldırmaz. Bunu başaramazsınız. Gelin ortak hareket edelim. Türk toplumuna yönelik de birlikte çalışalım. Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz.'' 

ALMANYA'DA BAKAN ZEYBEKCİ İÇİN YENİ SALON BULUNDU
Bu arada Almanya’nın Köln kentinde 5 Mart Pazar günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini” anlatacağı toplantı için yeni bir salon bulundu. Zeybekçi, saat 18.30’da Köln yakınlarındaki Frechen’de, Golden Palast adlı salonda Türk seçmenlere hitap edecek. Salon, AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin girişimiyle bulundu. 
Daha önce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Köln’ün Porz semtindeki belediyeye ait salonda yapılacak toplantıya katılacağı duyurulmuştu. Ancak Porz Belediyesi toplantıyı iptal etmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da Stuttgart yakınlarındaki Gaggenau kentinde katılacağı toplantı yine yerel belediye tarafından iptal edilmiş her iki olay Türkiye ile Almanya arasında gerginliğe yol açmıştı. 
Nihat Zeybekçi, Pazar günü Frechen’deki toplantıdan önce ise, Leverkusen’de, Sanatçı Özay Gönlüm’ün anılacağı bir başka etkinliğe daha katılacak. Saat 15.30’da başlayacak anma etkinliğinde Zeybekci’nin konuşma yapıp yapmayacağı henüz belli değil. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir