Connect with us

Güncel

Adalet Bakanı Almanya’da konuşturulmadı!

Published

on

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Gaggenau kentinde düzenleyeceği toplantı iznini belediye iptal etti. Toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşma yapacaktı.
Almanya'da, gazeteci Deniz Yücel'in İstanbul'da tutuklanması ardından hükümetin ülkede kampanya yapmasının engellenmesi yoğun şekilde tartışılıyordu.
Anamuhalefet Sol Parti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşma yapmasının yasaklanmasını talep etti. Gaggenau kenti belediyesi önce toplantının UETD'nin Rastatt Şubesi kuruluş toplantısı olduğunu açıkladı.
Ülke içinden gelen baskılar üzerine Gaggenau Belediyesi resmi bir açıklama yaparak, Festhalle Bad Rotenfels salonunda yapılacak toplantıyı iptal ettiklerini resmen açıkladı.

“OTOPARK YETERSİZ” BAHANESİ SUNULDU
Açıklamada şöyle denildi: 
Bugün akşam UETD'nin Gaggenau'da kuruluş toplantısı yapılacaktı. Toplantı için Bad Rotenfels salonu tutuldu. Bu toplantıya Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da misafir konuşmacı olarak katılacağı haberi üzerine tüm ülkede yoğun bir medya ilgisi oluştu. Belediye, toplantıya ziyaretçi akını yaşanacağını tahmin ediyor ve Bad Rotenfels Salonu otoparkı ve girişi bu kadar kalabalığı kaldıracak kapasitede değil. Bu nedenle Gaggenau Belediyesi UETD'ye verdiği salonun iznini iptal etmiştir. Toplantının bir başka yerde yapılıp yapılmayacağı bilgimiz dışında.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir