Connect with us

Güncel

Cumhurbaşkanı: Atılan başlık terbiyesizliktir

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’da düzenlenen 13’ncü Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılmak üzere İslamabad’a hareket etmeden önce gündemi değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sırasında kendisiyle birlikte Pakistan'a giden  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da yanındaydı.
Cumhurbaşkanı, Hürriyet'in “Karargah rahatsız” başlıklı haberini değerlendirirken şunları söyledi:
“Bu gazetede ön sayfada atılan başlık. Tabi içerde atılan başlık çok çok daha çirkindi. Ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta ‘karargah rahatsız’ başlığı gibi ifadeler bunlar tabi bizleri rahatsız ettiği gibi TSK’yı hayda hayda rahatsız etmiştir. 
Bizim rahatsız olduğumuz konuda silahlı kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Zira bu işin başı neresidir? Devlettir, hükümettir. Ve silahlı kuvvetler devletin bir uzvudur. Burada yapılan çok açık net söylüyorum, atılan başlık terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi, ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse…
Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunların bunlar eski alışkanlıkları. Bunlar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, konumunu bilecek. Yerini konumunu bilerek adımını atacak. Siz kalkıp da 7 soruya 7 cevap derken bir defa silahlı kuvvetleri zan altında bırakıyorsunuz. Öbür tarafta, cumhurbaşkanı ile beraber genelkurmay başkanı ‘nereye giderse yanında gidiyor’ ifadeleriyle ayrıca bir terbiyesizlik yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanı’nın herhangi bir toplantıya gitmesinden daha tabii ne olabilir? Bunlar dünyayı bilmiyorlar ya… Dünyayı tanımıyorlar.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir