Connect with us

Güncel

Başbakan’dan Kürdistan Bayrağı’na yanıt

Published

on

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Yıldırım, konuşmasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe çekilen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, “Irak anayasasına göre kuzey Kürdistan bölgesel yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Ve dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek, yeni usuller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz” diye konuştu.

İşte Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

Irak anayasasına göre kuzey Kürdistan bölgesel yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Ve dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek, yeni usuller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı olamaz.

Baştan beri söylüyoruz Kürt kardeşlerimiz ile bizim bir sorunumuz yoktur. Teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Ülkemizdeki Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlüğü ile bu vatandaşlarımız ne kadar iftihar etse o kadar yeridir.

Ama şunu da unutmayalım PKK’nın Kürtleri temsil etmesi iddiası da koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden, geleceğini yok eden terör örgütü PKK’nın ta kendisidir.
Bu terörle mücadelede amacımız da orada yaşanan Kürt kökenli vatandaşlarımızı bu terör örgütünün belasından kurtarmaktır.

RAKKA OPERASYONU

DEAŞ’ın Rakka’dan çıkarılması konusunda ABD ve koalisyon ile görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız henüz yoktur.

Ama verilmiş bir kararımız var. Rakka operasyonunda PKK’nın eşiti konumunda YPG PYD gibi örgütler destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız.

Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. ABD’ye söylediğimi çok açı ve nettir. Bir terör örgütünü yok etmek için bir başka örgütü kullanırsanız daha sonra o örgütü yok etmek için ne yapacaksınız?
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir