Connect with us

Güncel

ABD yeni müttefiki PYD’ye zırhlı araç sevkediyor

Published

on

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab'ı DEAŞ'lı teröristlerden temizlemesinin ardından sıra Münbiç ve Rakka'ya geldi.
Türkiye, Rakka'nın DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmesi için önce Münbiç'in PYD'li teröristlerden arındırılması gerektiğini açıklamasının ardından ABD harekete geçti. Haber 7'den İbrahim Günay'ın haberine göre; ABD Senatosu silahlı hizmetler komitesi başkanı McCain'den sonra, ABD Merkez Kuvvet Komutanı (CENTCOM) Joseph Votel de dün Kobane'ye gitti. 

PYD'E SİLAH DESTEĞİ SÖZÜ
Joseph Votel'in, Rojava'da PYD'li teröristlerle Rakka operasyonu ve silah yardımı konularını görüştüğü ortaya çıktı. DSG Sözcüsü Telal Silo, bugün düzenlediği basın toplantısında, Joseph Votel’ın Rojava’da kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Telal Silo, “Joseph Votel bugün Rojava’da bizleri ziyaret etti. Yaptığımız görüşmede bizlere destek vermeye devam edeceklerini söyledi” dedi.

GÖRÜŞME SONRASI PYD'YE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI
ABD CENTCOM komutanı General Votel'in Tel Abyad-Kobani'de PKK'nın Suriye kolu YPG ile yaptığı görüşme sonrası, “Cougar MRAP” tipi zırhlıların YPG bölgesine sevkiyatı görüntülendi.

ABD ASKERİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE AYNI ALANDA
ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlaması ile Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da DEAŞ’e karşı ABD’nin kara gücü kullanma ihtimali ağırlık kazanıyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel’in Suriye’ye ilişkin daha fazla asker talebi de bu çerçevede yorumlandı. Eğer plan hayata geçerse ABD askerlerinin ülkede nereye konuşlanacağı soru işareti doğuruyor.
ABD'nin halihazırda Suriye'de 500 civarında özel kuvvet askeri bulunuyor. Amerikan medyasında geçen hafta ABD'nin Suriye'ye konvansiyonel kara gücü göndermesine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Yeni planda özel kuvvetler yerine konvansiyonel askere güçlerin sahada yer alması güçlü ihtimal olarak değerlendirilirken, bu güçlerin nerede konuşlandırılacağı ve nasıl bir güç yapısına sahip olacağı büyük soru işaretlerinden biri. Suriye'de konuşlu ABD özel kuvvetine mensup askerler terör örgütü PKK/PYD bölgesinde görev yapıyorlar. Uzmanlar, olası yeni plan çerçevesinde Suriye'ye gelecek ABD'ye ait konvansiyonel askeri gücün de aynı bölgeye konuşlanacağı yorumunda bulunuyor.
GİZLİCE KOBANİ'YE GİTTİ
ABD'den flaş iddia bu sabah geldi. Amerikan gazetesi “McCain Suriye'de Amerikalı askeri yetkililer ve Kürt güçlerini ziyaret etti” diye yazdı. WSJ'nin haberine McCain'in gezisine aşina ABD'li yetkililer, senatörün 2012 yılından beri Kürt güçleri tarafından kontrol edilen Türkiye sınırındaki Suriye kasabası Kobani'ye gittiklerini söyledi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir