Connect with us

MEDYA

Angelina Joli sessizliğini bozdu

Published

on

Oyuncu Angelina Jolie yönetmenliğini üstlendiği bir filmin galası nedeniyle bulunduğu Kamboçya'da BBC'ye özel açıklamalar yaptı. Brad Pitt ile boşandıktan sonra konu hakkında ilk kez açıklama yapan Jolie “Çok zordu. Biz bir aileyiz ve sonsuza dek öyle kalacağız. Bu sayede başa çıkabiliyorum” dedi.
Jolie, Brad Pitt'ten boşanma süreci ve ABD Başkanı Donald Trump yönetimine dair BBC'ye özel açıklamalarda bulundu.
Kamboçyalı yazar Loung Ung'ın aynı adlı 'Önce Onlar Benim Babamı Öldürdü' kitabını yönetmen olarak beyaz perdeye taşıyan Jolie, filmin galası için bulunduğu Kamboçya'da BBC'den Yalda Hakim'e konuştu.
“ÇOK ZOR BİR ZAMANDI”
Hakim'in “Filminiz aile ve kayıplar hakkında. Boşanmanıza neden olan olayı biliyoruz ama aynı zamanda bunun hakkında hiç konuşmadınız. Söylemek istediğiniz bir şey var mı?” sorusuna yanıtında ünlü aktris duygusal anlar yaşadı.
Gözleri dolan Jolie “Olay hakkında sadece çok zor bir zaman olması dışında bir şey söylemek istemiyorum.Birçok insan kendini bu durumda buluyor. Tüm ailem zor zamanlar geçirdi. Ben çocuklarıma, çocuklarımıza odaklanıyorum. Biz bir aileyiz ve sonsuza kadar öyle kalacağız. Böyle başa çıkıyorum. Bizi bir şekilde daha güçlü ve yakın hale getirecek bir yol bularak başa çıkıyorum” dedi.

“ABD HALKI HERHANGİ BİR BAŞKANDAN DAHA BÜYÜKTÜR”
Jolie röportajda ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili de bir açıklama da yaptı.
Kısa süre önce New York Times'a Trump'ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı getiren başkanlık kararnamesini eleştiren ilgili bir makalede yazan Jolie “ABD halkı herhangi bir başkandan daha büyüktür. Benim, ülkeme ve onun üzerinde temellendiği ve çok önem verdiğimiz değerlere inancım var. Duyduğumuz ve hissettiğimiz pek çok şeyin temelinde, insanları ırklarına veya fikirlerine göre ayırma, korku ve nefret yayma olduğuna inanıyorum. Şu anda dünyanın dört bir yanından insanların hakları, özgürlükleri ve hissettikleri için sözlerini söylemesi çok etkileyici. ABD'de de insanların 'bence bu Amerikan değil, bu anayasaya aykırı' dediğini duyuyoruz” dedi.

“KAMBOÇYA BENİM İÇİN UYANIŞ OLDU”
Jolie'nin beyaz perdeye aktardığı kitap, Loung Ung ve ailesinin Kamboçya'da Kızıl Kmerler döneminde yaşadıklarını anlatıyor.
Angelina Jolie bu filmle, 2 milyon kişinin yaşamını yitirmesine yol açan olayların travmasının Kamboçyalılar tarafından daha açık bir şekilde tartışılmasını sağlamayı hedeflediğini belirtti.
Jolie, “Bu ülkeye geldiğimde insanlarını çok sevdim, tarihlerini öğrendim ve öğrenirken aslında dünyayla ilgili ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Bu ülke benim için bir uyanış oldu. Bu ülkeye her zaman minnettar olacağım” dedi.
Filmin galası cumartesi günü ünlü Angkor Wat tapınağında gerçekleşti.
Galaya Angelina Jolie ve 6 çocuğunun yanı sıra, ülkede kurduğu bir çevre vakfıyla yaptığı işler nedeniyle Jolie'ye 2005 yılında Kamboçya vatandaşlığı veren Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni de katıldı.
Filmin yıl sonunda Netflix tarafından yayınlanması bekleniyor.
Jolie, Kamboçya'ya ilk olarak 2001 yılında 'Lara Croft: Tomb Raider' filminin çekimi için gelmiş, sonrasında Kamboçya'dan bir evlat edinmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir