Connect with us

DÜNYA

Kremlin’den BBC’ye belgesel eleştirisi

Published

on

İngiliz BBC televizyonunun Rus futbol taraftarları hakkındaki “Rusya'nın Holigan Ordusu” adlı belgeselini eleştiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, BBC'nin kalite ve objektifliğinin erozyona uğradığının aşikar ve üzüntü verici olduğunu vurguladı.
Basın toplantısında gazetecilerin belgesele ilişkin sorusunu yanıtlayan Peskov, “Maalesef BBC'deki meslektaşlarımızın kalitesinin ve objektifliğinin erozyona uğradığına tanıklık ediyoruz ve bundan üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.
“İNGİLİZLER HOLİGANLIK HAKKINDA KONUŞMAMALI”
Kremlin'in üçüncü sınıf programları izlemediğini ve izleme niyetinde olmadığını da kaydeden Peskov, İngiliz holiganların Avrupa kıtasında geçmişte yaptığı eylemler göz önüne alındığında, İngilizlerin holiganlık hakkında konuşmaması gerektiğini vurguladı.
BBC, geçen yıl Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Marsilya kentindeki bir maç öncesi Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan ve 30 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayları konu alan ‘Rusya'nın Holigan Ordusu' isimli bir belgesel çekmişti.
Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da, belgeselin Rusya'yı ev sahipliğini yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde karalama amaçlı olduğu kaydedilmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir