Connect with us

Güncel

İşte MEB’in sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi

Published

on

Konu hakkında yapılan açıklamanın ardından atama takvimi ve öğretmene ihtiyaç duyulan kontenjan bilgileri liste olarak verildi. İşte MEB öğretmen atama takvimi ve kontenjan listesi
MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimini açıkladı. MEB'den yapılan son dakika açıklamasında göre 20 bin öğretmen ataması için kontejan takvimi ve kontenjan dağılımı belli oldu. Atama takviminin sonunda tam olarak 20 bin 127 öğretmen adayının atamasının yapılması planlanıyor. İşte Öğretmen atamalarının yapılacağı tarihler ve konu hakkında detaylar.
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi saat 15.00'te @tcmeb twitter adresinden açıklayacağını duyurmuştu. MEB'in resmi adresinden tarihler açıklandı.. Gelen ilk açıklama ise şöyle;
Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.
20 bin öğretmen atama tarihleri ve kontenjanlar açıklandı.. İşte MEBin açıkladığı kontenjan listesi



En çok kontenjan sınıf öğretmenliğine
MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok sınıf öğretmenliğine alım yapılacak. Onu 2 bin 193 kontanjanla İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor. 

Kontenjan dağılımları şöyle: 


Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir