Connect with us

Güncel

Teröristin eşine tutuklama istemi

Published

on

Reina saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “nitelikli şekilde öldürmeye yardım etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 


Şüpheliler arasında saldırgan Abdülkadir Masharipov'un eşi de bulunuyor. 

KARISI DA DEAŞ MENSUBU


Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Zarina N.'nin saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşi olduğu ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğuna dikkat çekildi. 

KİMLİĞİNİ GİZLEMİŞ


Zarina N.'nin yakalandıktan sonra gerçek kimliğini gizlediği belirtilen yazıda, “Kimliğini gizleyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kullanmıştır” denildi.

2 DEAŞLI ÇOCUĞU GÖTÜRDÜ


Şüpheli Zarina N.'nin yakalanmadan bir gün önce saldırgan erkek çocuğunu eve gelen iki DEAŞ'lı teröristce tespit edilemeyen Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evine götürüldüğü anlatıldı.  


Ayrıca yazıda söz konusu kadının, kocası tarafından, “Burada kalırsanız zarar görürsünüz” demesinden sonra kaldığı evden DEAŞ'lılar tarafından alınarak Esenyurt’taki YTS evine götürüldüğü de anlatıldı. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir