Connect with us

Güncel

Yunanistan’dan Kardak misillemesi

Published

on

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, bu sabah helikopter ile Kardak bölgesine uçarak, 1996 krizinde ölen üç Yunan subayının anısına denize çelenk attı.
Yunan Savunma Bakanlığı’nın  açıklamasında, Kammenos’un Hava Kuvvetleri Komutanı  korgeneral Hristos Hristodulu’nun refakatinde, 1996’da ölen Yunan subayları Panayotis Vlahakos, Hristodulos Karathanasis ve Ektoras Yialopsu’nun anısına Kardak deniz bölgesine çelenk attığı belirtildi.
Kammenos’un denize çelenk atarken çekilen fotoğrafları ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığının sitesinde yayımlandı.
Yunan medyasına göre, Kammenos’un bu sabah Türkiye saati ile 08.10 sularında helikopterle Kardak bölgesine giderek çelenk atmasından bir süre sonra, iki Türk savaş uçağı  08.43-09.27 saatleri arasında altı kez Kardak, iki kez de Kalolimnos adası üzerinden uçtu.
Kammenos 2015’te ve geçen yıl da aynı şekilde Kardak deniz bölgesine çelenk atmıştı. 28 Ocak 2015’te savunma bakanlığı görevine başladığında ilk icraatı Kardak deniz bölgesinde çelenk atmak olmuştu. Bu “icraat” sırasında Kardak çevresinde Türk ve Yunan sahil güvenlik kuvvetleri arasında gergin anlar yaşanmıştı.
Yunan Genelkurmay Başkanlığı, orgeneral Akar ve kuvvet komutanlarının da içinde bulundukları Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait teknelerin geçen Pazar günü Kardak bölgesinde yedi dakika süreyle Yunan karasularını ihlal ettiğini ileri sürmüştü.  
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir