Connect with us

Güncel

Meydanlarda CHP bayrağı olmayacak

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te “Ne Oluyor” programında gündeme ilişkin soruları yanıtldı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

İSTİKRAR İÇİN HAYIR DENMELİ
“İstikrar için hayır denmesi gerekir. Güçlü bir parlamento için hayır denmesi gerekir. Güçler ayrılığının sağlıklı işlediği bir rejim için hayır denmeli. Bizim apartmanda bir yönetim kurulu var. Her ay belli bir aidat ödüyoruz ama aynı zamanda denetim kurulu seçiyoruz, harcamaları denetliyor. Türkiye’nin yönetimine bir kişiye bütün yetkileri vereceğiz ama kimse denetlemeyecek. Bir apartmanda bile biz bunları öngörürken, koskoca Türkiye’de bütün yetkileri vereceğiz kimse denetlemeyecek. Yargı onun elinde olacak yürütme, yasama onun elinde olacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir düzen yok. Pek çok ülkede uygulanıyor deniyor ama o ülkenin adını bir versinler. Başkanlık sistemi en güzel şekilde Amerika’da uygulanıyor. O başkanlıkla bizim başkanlık arasında hiçbir ilgi yok. Bu değişiklikle Suriye anayasası bire bir birbirini tutuyor. Biz Suriye’deki rejimi eleştiriyoruz, ‘burada demokrasi yok, baskı var, basın özürlüğü yok’ diyoruz. Aynısını kendi ülkemize uyguluyoruz. O zaman biz bu Esad’ı niye suçladık.
Eminim hiçbir ülkenin vatandaşları kendi seçtikleri milletvekillerinin ikinci sınıf politikacı olmasını istemezler. Parlamentonun bir başka kişi tarafından fesh edilmesini istemezler. Onun için de hayır çıkacak diye tahmin ediyorum. Evet diyenler ne için evet diyecekler. Çıksın birisi karşıma, Sayın Başbakan’dan istirham ederim, gelsin konuşalım ne gerekçeyle evet demesini istiyorlar. 15 yıldır ülkede koalisyon mu var. Tek parti yönetimi var. İstikrar oldu mu olmadı.

ÇİFT BAŞLILIK YOKTU
15 yılda büyüme rakamlarna bakıyorum, koalisyon dönemlerinin büyüme rakamlarına bakıyorum daha fazla. İşsizlik bu dönemde daha fazla. ‘Efendim çift başlılık bitecek…’ 15 yıldır çift başlılık mı vardı yoktu. Abdullah Gül Cumhurbaşkanıyken, Erdoğan Başbakanken bunlar kavga mı ediyorlardı aralarında? Hayır.

“CHP BAYRAĞI MEYDANLARDA OLMAYACAK”
1 milyonu aşkın mağdur insan yarattılar. Buna benzer çok haksızlıklar var. Bu ülkenin sağ duyusuna havale ediyoruz. Seçime giderken bunu düşünmeliyiz. Kendi bayrağımızı kullanmayacağız. 6 oklu bayrağımız olmayacak meydanlarda. Bu CHP'nin değil Türkiye'nin sorunu. Türk bayrağı olacak meydanlarda. 
Bütün milliyetçilerin ‘hayır’ demesi lazım. Bayrak bizim bayrağımızsa herkesin buna hayır demesi lazım. Eyalet sistemini savunuyorlar. Erdoğan kendi dilinden de dedi ‘eyaletler olabilir’ diye. Milliyetçi arkadaşların buna bakması lazım bakıyorlar da zaten. Biz bu Meclis’in onurunu korumak zorundayız. Benim sorunum olduğu kadar milliyetçilerin de dindarların da sorunu.
Bu ülkenin sağ duyusuna havale ediyoruz. Seçime giderken bunu düşünmeliyiz. Kendi bayrağımızı kullanmayacağız. 6 oklu bayrağımız olmayacak meydanlarda. Bu CHP'nin değil Türkiye'nin sorunu. Türk bayrağı olacak meydanlarda.

SAVCI OLARAK GÖRMEYİZ
(Sera Kadıgil’in serbest bırakılması) 7 yıl önce attığı tweet’ler kesildi, parçalandı, bölündü 7 yıl sonra gel bakalım dediler. Niçin? Sera Kadıgil anayasayı gayet güzel anlatıyordu. İnandırıcıydı, bilgisi vardı. Fetullah Gülen’e övgü düzenler için, El Nusra’ya övgü düzenler için, terör örgütlerine silah gönderenler için o savcı ne yaptı. Ona savcı denmez, iktidarın kölesi denir. 7 yıl önceki tweet’i yeni keşfetmiş gibi bir şey yapıyorsa, iktidarın sopası olmak istiyorsa biz onu savcı olarak görmeyiz.” 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir