Connect with us

DÜNYA

Kanada’da camiye saldırı ölü sayısı artıyor

Published

on

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı üç kişinin saldırısına uğradı. Polis, altı kişinin öldüğü saldırıda sekiz kişinin de yaralandığını açıkladı.
Quebec polisi, olayın ardından iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyet yetkilileri, bölgede güvenliğin sağlandığını ve “durumun kontrol altında olduğunu” açıkladı.
Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslüman'ın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi. Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.
TRUDEAU: YASTAYIZ
Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının ardından taziye mesajı yayımladı.
Trudeau, Twitter'dan paylaştığı mesajda,  “Bu gece Kanadalılar Quebec City'deki camiye düzenlenen alçakça saldırıda öldürülen insanların yasını tutuyor” ifadesini kullandı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Kanada Başbakanı Trudeau, daha sonra yaptığı açıklamada ise gerçekleştirilen eylemi, “Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı” olarak tanımladı. Trudeau, “Bir ibadet mekanında Müslümanlara yönelik gerçekleşen bu terör saldırısını kınıyoruz” dedi.
“BARBARCA”
Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.
Couillard, “Quebec kesin olarak bu barbarca şiddeti reddediyor. Quebec'teki Müslüman halkla dayanışma içindeyiz ifadesini kullandı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir