Connect with us

Güncel

İşte torun bakan nineye verilecek maaş!

Published

on

Başlangıç olarak pilot illerde gerçekleştirilmesi beklenen uygulamadan toplam 5-6 bin ailenin faydalanacağı düşünülüyor. Büyükanne maaşı uygulaması için yaş sınırı 65 olacak. Bu kapsamda Büyükannelere asgari ücretin yüzde 30'u verilecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da ekonomi muhabirleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. ’Büyük anne’ projesinde pilot çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Müezzinoğlu ilk etapta uygulamanın 5 bin aile üzerinden yapılacağını belirtti.
Müezzinoğlu, projenin ilk etapta pilot şehirler olarak İstanbul ve Bursa’nın da aralarında olduğu 3 veya 4 şehirde bir yıl boyunca gerçekleşeceğini açıkladı.
BÜYÜKANNE KRİTERLERİ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, ’Büyükanne Projesi’nde torun bakacak anneanne ve babaannelerin kriterlerinin ne olacağıyla ilgili soruya da , “Bir kere emekli veya değil farketmez; bu o hizmetin karşılığında bir destek olarak verilecek.
Dolayısıyla büyük annenin ekonomik koşulları gündemimiz dışında. Ama büyük annenin aile tarafından çocuğuna bakımına arzu edip etmemesi, ikincisi ise büyük annenin çocuğa bakacak sağlık koşullarının olup olmamasıdır. Sağlıklı, bir çocuğa bakma dinamizmi varsa hekim raporu ve değerlendirmelerden sonra o desteği vereceğiz.
Ayrıca hak etme taleplerinde annenin asgari ücretin iki mislinden fazla maaşının az olmasıdır. Yani 4 asgari ücret maaşı olan anneden ziyade 2 asgari ücreti geçmeyen anneleri proje bazlı değerlendireceğiz” yanıtını verdi.
“NET YÜZDE 30 GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Müezzinoğlu, proje kapsamında büyük annelerin alacağı ücretle ilgili olarak ise “Asgari ücretin net yüzde 30’u gibi düşünüyoruz. Pilot uygulamada analizler ne kadar sağlıklı olursa kalıcı projeye o kadar doğru dönüşür” dedi.
Böylece, torununa bakan babaanneye 420 liraya maaş verilecek.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir