Connect with us

Güncel

Başbakan Şehircilik Şûrası’nda konuşuyor

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Şehircilik Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu.  


Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:


Fatih Sultan Mehmet diyor ki, asıl marfet halkın kalbini ruhunu benliğini inşaa edecek, insana huzur verecek şehirler inşaa etmektir.


Başta Konya, Edirne, Bursa, İstanbul olmak üzere, tüm şehirlerimiz insan merkezli kurulmuştur. Bizim şehirlerimiz bir medeniyet tasarrurun eseri olarak meydana gelmiştir. Bizim şehirlerimiz dünyanın her tarafında fazilet ve erkan sahibi insanları kendine çekmiş, cezbetmiştir. Bu şuradan çıkacak sonuçlar bu sorumluluğumuz yerine getirilmesinde bize ışık tutacaktır. 

HESAPLARI KURSAKLARINDA KALACAK


Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyolları ile birlikte ihalesini dün gerçekleştirdik. 10,5 milyarlık bir projeden bahsediyoruz. Dünyada kriz günden güne derinleşirken, Türkiye büyük projelere ya başlıyor ya da hizmete açıyor. Projenin en önemli özelliği dünyada bugüne kadar dikmeler arası açıklığı en fazla olan köprü olması. 2223 yılına yetişecek olan köprünün iki kule arasındaki mesafe 2023 metre olacaktır. Bu yıl 18 Mart'ta ilk kazmayı vurmayı istiyoruz. Türkiye 15 yıldır büyümeye devam ediyor. Ülkemiz üzerinde hesap yapanların hesapları kursaklarında kalacaktır. 

35 BİN KONUTUN YAPIMINA BAŞLADIK


Bu şehirlerimize her zamankinden daha büyük bir aşkla hizmet etmek büyük sorumluluğumuzdur. Çevre ve şehirler bizlere ecdadımızdan emanettir. Bu doğrultuda şehirlerimizi daha gelişmiş bir seviyeye taşımak için, şehirlerimizi afet riskinden kurtaracak daha güvenli şekilde yeniden imar edeceğiz. 39 ilimizde, 200 bölgeyi yeniden inşa etmek için faaliyetlere başladık. Ayrıca terör örgütünün yakıp yıktığı 35 bin konutun yapımına başladık. Bir yıl içinde eskisinden daha güzel bu konutları yapıp Güneydoğu'da vatandaşlarımıza vereceğiz. Sur'u eskisinden daha güzel bir şekilde cazibe merkezi haline getiriyoruz. Yaşanabilir çevre için çevre kirliliğine etken olan tüm kirleticileri engelleyecek ve kontrolü sağlayacağız. Yerel ihtiyaçları gözeterek imara ilişkin usullerin titizlikle uygulanmasını temin edeceğiz. Güvenli yapı malzemeleriyle nitelikli, enerji verimliliği yüksek şehirler vizyonumuzu yaygınlaştıracağız. Parkları, yeşil alanları artıracağız. Tarihi dokuyu koruyan, doğal kaynakları kirletmeyen, tarım alanlarını yok etmeyen anlayışa önem vereceğiz. Şehir insan içindir. Kadınlar, engelliler, yaşlılar için de şehir dokusu önemli. Şehirler sadece beton yığınlarından oluşmayacak. Sosyal alanlar olacaktır. Yatay mimariyi daha çok teşvik edeceğiz. Osmanlı'dan bugüne bir bayındırlık ve çevre geçmişimiz var. Şehircilik konusunda tarihi birikimimiz var.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir