Connect with us

DÜNYA

Trump resmen Başkan

Published

on

ABD'nin 45. Başkanı olarak Donald Trump yeminini etti. Trump'ın yemin töreni, Capitol Hill'de gerçekleşti. Yeni başkan Trump, Barack Obama'ya da teşekkür etti.
İşte Trump'ın konuşmasından satır başları:
TÖRENDE CLİNTON'LAR DA HAZIR BULUNDU
– İktidarı Washington'dan alıp size, yani halka veriyoruz. 20 Ocak 2017, halkın yeniden bu ülkenin yöneticisi haline geldiği tarih olarak hatırlanacak. Birlikte Amerika'nın ve dünyanın rotasını belirleyeceğiz.
– Bugün sizin gününüz, sizin kutlamanız. Bu, Amerika Birleşik Devletleri, sizin ülkeniz.
– Bugüne kadar Washington'daki siyasetçiler büyürken, halkla zenginliklerini paylaşmadılar. Siyasetçiler gönendi ama işler boşaldı, fabrikalar kapandı. Kurulu düzen kendini korudu, ama halkı değil. 
TRUMP'TAN ÖNCE YARDIMCISI PENCE YEMİN ETTİ
– Onyıllardır, Amerikan sanayisi aleyhine, yabancı sanayileri zengin ettik. Başka ülkelerin sınırlarını ordumuzla korurken, kendi ülkemizi korumadık.
– Tek tek fabrikalarımız yok oldu ve bizden uzaklara gitti, ama geride kalan milyonlarca ve milyonlarca Amerikalı işçiye dair tek bir düşünceleri bile olmadan. Fakat bunlar geçmişte kaldı. Artık sadece geleceğe bakıyoruz.
– Ülkemizin unutulmuş kadın ve erkekleri bundan böyle unutulmayacaklar.
– Bugünden itibaren, topraklarımızı yeni bir vizyon yönetecek: Bu 'Önce Amerika' olacak.
– Amerikan elleri ve Amerikan emeğiyle ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. 2 basit kurala uyacağız: Amerikalı satın al, Amerikalı işe al.
– Uygar dünyayı birleştirip radikal İslami terörü bitireceğiz.
– Kimseye yaşam tarzımızı dayatmayacağız, ancak öyle parlayacağız ki diğerleri de takip edecek.
 
ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte görevi devralmak üzere Beyaz Saray'a geldi. Trump çiftini ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama karşıladı. Halef – selef başkanlar eşleriyle birlikte Trump'ın yemin töreninden önce kahve içti.
Beyaz Saray'dan veda mesajı
Beyaz Saray resmi Twitter hesabından “Evet yapabiliriz, evet yaptık. Son sekiz yılın bir parçası olan herkese teşekkürler” mesajı paylaşıldı.

Washington sokakları karıştı
ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın yemin töreni öncesinde, Washington’da protestocularla polis arasında gerilim patlak verdi.
Siyah kostümlü göstericilere polis gazla müdahale etmeye başladı.
Trump’ın göçmen karşıtı ve ırkçı politikalarını protesto eden, ‘Sınırlar yoktur’ ve “Irkçıları yeniden korkutun” yazılı pankartlar taşıyan siyah giysili bir grup eylemciyle polis arasında çatışma çıktı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir