Connect with us

DÜNYA

PYD Amerika’ya temsilcilik açıyor

Published

on

Rusya, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) temsilcilik açan 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Özerklik Temsilciliği' yeni bürosunu ABD'de açmaya hazırlanıyor.
Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PYD, YPG ve Demokratik Suriye Güçleri'nin de bağlı olduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) ile Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı olan İlhan Ehmed, temsilcilik açılması amacıyla ABD'de bulunduklarını belirterek, temsilciliğin açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
Temsilciliğin ABD'nin başkenti Washington'da açılacağını açıklayan Ehmed, “Temsilciliğin açılması için kesin bir tarih veremiyoruz. Geç bir zamanda açılabilir erken bir zamanda da açılabilir. Görüşmeler ve çalışmaların bitmesine bağlı durumlar belli eder” dedi. 
ABD ile ilişkilerinin de iyi olduğunu vurgulayan Ehmed, ilişkileri daha da geliştirmek için bir heyet olarak ABD'ye geldiklerini ifade etti. ABD ve Kürtlerin, IŞİD terörüne karşı etkili bir mücadele verdiğine dikkat çeken Ehmed, Donald Trump yönetimiyle de iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini kaydetti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir