Connect with us

DÜNYA

Nijerya’da savaş kazası: 52 sivil öldü

Published

on

Nijerya savaş uçakları dün  Boko Haram militanları diye yanlışlıkla Boko Haram'dan kaçan sivillerin kaldığı bir sığınmacı kampını bombaladı. Nijerya resmi makamları olaydan sonra aralarında kızılhaç ve insani yardım kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu 52 kişinin hayatını kaybettiği olay için, “kaza” dedi.
Olay,  dünyanın en büyük insani krizinin bir parçası olarak son yıllarda 1 milyondan fazla Boko Haram mağdurunun kaçtığı yerlerden biri olan Kamerun sınırındaki Rann kasabasında meydana geldi.
İnsani yardım görevlileri, 100 'den fazla kişinin yaralandığını ve Rann' da yerlerinden edilmiş 25 bin kişiye yardım eden insani yardım görevlilerinin ölenler arasında olduğunu söyledi.
Uluslararası Kızıl Haç Komitesi sözcüsü Jason Straziuso, “Nijeryalı Kızıl Haç'taki 6 personel ya da gönüllü bu bombardımanda hayatını kaybetti, 13'ü de yaralandı” dedi.
Bombardıman, kuzey Nijerya ve komşu ülkelerin bazı bölgelerini denetimi altında tutan Boko Haram militanlarını hedef alıyordu. Ancak savaş uçakları bir yanlışlık yaptı ve Boko Haram militanı diye Boko Haram militanlarından kaçan sivil sığınmacıları vurdu.
Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, olayı, “Büyük bir pişmanlık verici operasyonel hata” olarak nitelendirdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir