Connect with us

Güncel

“4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist!”

Published

on

Teröristin dört dil bilen, 'iyi yetiştirilmiş biri' olduğunu aktaran Vali Şahin, “Terörist İstanbul'a geldiğinde Başakşehir'den bir ev kiralıyor. Ev değiştirmek suretiyle kendini gizlemeye çalışıyor” dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Reina katliamını düzenleyen teröristin yakalanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Vali Vasip Şahin, saldırganın Özbekistan yurttaşı 1983 doğumlu 'Abu Muhammed Horasani' kod adlı Abdulkadir Masharipovortak olduğunu söyledi.

“OCAK 2016'DA GİRİŞ YAPTI, DÖRT DİL BİLEN İYİ YETİŞTİRİLMİŞ TERÖRİST”
Vali saldırganın, Afganistan'da eğitim aldığını, 2016 yılının Ocak ayında illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığını açıkladı. Teröristi, “Dört dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist” olarak tanımlayan Vali Şahin, “Konya, Hatay ve İzmir'de istihbarat daire başkanlarının da desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

İLK ÖNCE BAŞAKŞEHİR'DE EV KİRALADI
“Terörist İstanbul'a geldiğinde Başakşehir'den bir ev kiralıyor. Ev değiştirmek suretiyle kendini gizlemeye çalışıyor. Olay günü de Zeytinburnu'ndan gelip eylemini gerçekleştiriyor” diyen Vali Vasip Şahin, “Bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. 168 yabancı da, yabancı terörist olma şüphesine binaen ilgili mercilere teslim edildi” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST SUÇUNU KABUL ETTİ, PARMAK İZİ EŞLEŞTİ
Reina katliamcısıyla birlikte 197 bin ABD dolarının ve iki tabancanın ele geçirildiğini açıklayan Vali Şahin, teröristin suçunu kabul ettiğini, parmak izinin de emniyetteki parmak iziyle eşleştiğini aktardı.

BİR ERKEK, ÜÇ KADIN GÖZALTINA
“Bir Iraklı erkek şahıs, üç bayan; değişik ülkelerden, Mısır'dan ve Afrika'dan, ele geçirilmiş durumda. Onlar da gözaltında şu anda. Örgüt bağlantısı olma ihtimali çok yüksek. Teröristle aynı evde bulunuyorlardı” diyen Şahin, teröristin Esenyurt'taki adrese üç gün önce geldiğinin tahmin edildiğini söyledi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir