Connect with us

Güncel

Sosyal medya uyarısı!

Published

on

Başbakan Yıldırım, “Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar maalesef ülkemize, kardeşliğimize zarar veriyor. Özellikle sosyal medya mecrasını kullanan gençlere, kardeşlerimize uyarım var, sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğinde yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir, nitekim olmaya başlamıştır. Bu yönde paylaşımlar yapanlara karşı yargı harekete geçmiştir” diye konuştu.
İşte Başbakan Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:
Birliğimizi bozmak isteyenler bunu katiyen başaramayacaklar. 2017 Türkiye’nin terörle mücadele mutlak bir hakimiyet sağlayacağı bir yıl olacaktır. İktidarıyla muhalefetiyle terör karşısında dimdik durduk bundan sora da durmaya devam edeceğiz.
Masum insanları mutlu anlarında katleden alçakların amacı insanlığı korku salmak. Bu katilleri üzerimize salanlar farklı yaşam tarzları üzerinden ayrışacağımızı düşünüyorlarsa boşuna bekliyorlar demektir. Bütün düşünceler, yaşam tarzları devletin güvencesi altındadır. Bizim inancımız açık ve nettir, bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.

“BU KADAR ÖRGÜTLE AYNI ANDA MÜCADELE EDEN BAŞKA ÜLKE YOK”
Karşımızda aynı merkezden yönetilen farklı örgütler var. Türkiye bugün PKK’nın yanı sıra DEAŞ, FETÖ, PYD, DHKP-C gibi örgütlerle mücadele ediyor. Dünyada bu kadar örgütle aynı anda mücadele eden başka bir ülke yok.
Bunun sebebi emperyal hayallerin komşularımız üzerindeki amaçlarıdır. Terörle mücadeleyi yaparken sadece yurt içinde bunun gerçekleştirmemiz mümkün değil.

“AMACIN NE OLDUĞU AÇIK”
İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı seçilen mekan ve zaman dikkate alındığında amacın ne olduğu çok açık. Etnik köken mezhep temelli kışkırtmaya yönelik bir süreç başlatılmaya çalışılıyor.
Terörün hayat biçimleri üzerinden bizi ayrıştırmaya yönelik provokatif oyunları asla bizi yanıltmasın. Bu olaylar toplumun kardeşliğini hedef alıyor. Toplumsal barışımızı ve huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar.

SOSYAL MEDYA UYARISI
Hepimiz uyanık olmak zorundayız. Her türlü kutuplaştırıcı söylemin terörün amacına hizmet ettiğini unutmayalım. Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar maalesef ülkemize kardeşliğimize zarar veriyor. Özellikle sosyal medya mecrasını kullanan gençlere kardeşlerimize uyarım var, sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğinde yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir, nitekim olmaya başlamıştır. Bu yönde paylaşımlar yapanlara karşı yargı harekete geçmiştir.

“ASGARİ ÜCRET YÜZDE 10'A YAKIN ARTTI”
Asgari ücret yüzde 10’a yakın bir miktarda arttı. İşverenlerimizin artan asgari ücretten kaynaklanan ilave yüklerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karşılamaya devam edeceğiz. 10 milyar civarında bir kaynak hem işçiye hem emekliye hem de işverene aktarılacak. Asgari ücreti düşük bulan olabilir. Biz de daha fazlasını vermek isteriz. Ancak imkanlarımız arttıkça bunu yapacağız.
Ekonomiyle ilgili yeni bir tedbirimiz de esnaf ve ahilik fonu. Aynen işsizlik fonunda olduğu gibi bir fon oluşturuyoruz.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir