Connect with us

Güncel

Polis FETÖ’nün mahrem abilerinin peşinde

Published

on

Balyoz'da Kumpas davasında tutuklu yargılanan Mehmet Baransu'nun öğretmen kardeşi Y.B'nin de hakkında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında yer aldığı öğrenildi. Darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz ile irtibatlı olduğu ileri sürülen A.C. de arananlar arasında bulunuyor. A.C'nin, Hava Kuvvetlerine yerleştirilen personel üzerinde etkin rolü olduğu belirtiliyor. Örgütün, 2009'dan sonra “mahrem abi” olarak adlandırdığı kişileri, dikkat çekmemeleri için memur yaptığı iddia edildi
Konya merkezli 30 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen, örgütün “mahrem abileri” olduğu iddia edilen 120 kişiden 20'si yakalandı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilenlere ilişkin çalışmalardevam ediyor.
Başsavcılık, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına yönelik “anayasayı ihlal”, “yasama organını engellemeye teşebbüs”, “hükümete karşı isyan” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından soruşturma başlattı.
Bu kapsamda yürütülen üç aşamalı operasyonda gözaltına alınan 180 şüphelinin ifadesine başvuruldu. İtirafçıların verdiği ifadeler doğrultusunda yapılanma içinde aktif rol oynadığı değerlendirilen örgütün “mahrem abileri” deşifre edildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan rütbeli askerlerle birebir görüşme yapan 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Bunun üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 30 ilde gerçekleştirilecek operasyon için bu sabah harekete geçti.
Konya'dan 16, Adana'dan 3, Afyonkarahisar'dan 2, Amasya'dan 1, Ankara'dan 22, Antalya'dan 2, Balıkesir'den 1, Batman'dan 2, Bursa'dan 2, Çankırı'dan 1, Denizli'den 2, Diyarbakır'dan 2, Erzurum'dan 1, Eskişehir'den 2, Gaziantep'ten 1, Hatay'dan 1, İstanbul'dan 9, İzmir'den 29, Kahramanmaraş'tan 1, Kayseri'den 4, Kırşehir'den 1, Kocaeli'nden 3, Kütahya 1, Malatya 1, Manisa 1, Mardin 2, Nevşehir 2, Sakarya 3, Samsun 1, Zonguldak'tan 1 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğu bildirildi. Operasyonun devam ettiği ve 20 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Mehmet Baransu'nun kardeşi hakkında da gözaltı kararı  
Soruşturmaya ilişkin ayrıntılar dikkati çekiyor. Örgüte kazandırılan asker adayı kişiyle, her dönem farklı örgüt abilerinin ilgilendiği öğrenildi. Örgüte bağlılık durumuna göre seçilen şüphelilerin, askeriyeye yerleştirilecek öğrencilerle özel olarak ilgilendiği bildirildi. Örgütün, 2009'dan sonra “mahrem asker abi” olarak adlandırdığı kişilerin, dikkat çekmemeleri için memur olmalarını sağladığı öne sürüldü. Örgüt mensupları arasında mutlak gizlilik ilkesinin “abi” tabir edilen kişilerce öğrencilere empoze edildiği, bu kapsamda herkesin kendini ve grup arkadaşlarını deşifre etmemek için çok dikkatli davrandığı ifade edildi. 
İzmir Çiğli'de eğitim gören öğrencilere ev kiralatıldığı, örgüt abilerinin buraları adeta bir üs gibi kullandıkları belirtildi. Öğrencilerin bu şekilde sürekli denetim altında tutulduğu bildirildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden öğretmen Y.B'nin Balyoz'da Kumpas davasında tutuklu yargılanan Mehmet Baransu'nun kardeşi olduğu ifade edildi. Bu konuda daha önce ifadesine başvurulan şüpheli bir subayın, “Abilerin yanı sıra darbe kalkışması sonrası gazeteci Mehmet Baransu'nun kardeşi olarak gösterilen Y.B. de çok sık olmamakla beraber bize sohbet verir, verilen sohbetlere katılırdı.” dediği öğrenildi.

Darbe girişimini yöneten Batmaz ile irtibatlı çıktı
Konya'da örgüte ait dershanede öğretmenlik yaptığı, darbe girişimi başarısız olunca yurt dışına kaçtığı tespit edilen A.C. de arananlar arasında bulunuyor. A.C'nin, FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz ile irtibatlı olduğu kaydedildi. Ayrıca şüphelinin, hava kuvvetlerine yerleştirilen örgüt üyeleri üzerinde etkin rolü olduğu öne sürüldü.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir