Connect with us

Güncel

“Ben burdan sağ çıkmayacağım!”

Published

on

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırgan objektiflere yansıdı. Saldırgan 1994'te Söke'de doğan, çevik kuvvet görevlisi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş. Altıntaş'ın görev yeri ise Ankara Emniyet Müdürlüğü… CNN Türk’te yayınlanan tarafsız Bölge programına konuk olan Yaşar Hacısalihoğlu, Rus büyükelçiyi öldüren suikastçının polis olduğunu, FETÖ'cü olabileceğini iddia etti. Hacısalihoğlu Altıntaş'ın soruların çalınmasına ilişkin soruşturmada adının geçtiğini iddia etti. Bu arada suikastçı polis memurunun ailesinin evinde arama yapıyor. Yazarımız Abdülkadir Selvi, suikastçının olay yerinde yaptığı açıklamaların El Kaide militanlarını andırdığını ancak Arapçasının çok kötü olduğunu belirtti. Selvi, suikastçının dünyaya kendisini El Nusra'cı olarak göstermeye özel olarak özen gösterdiğini ancak FETÖ ile ilişkisinin araştırıldığını söyledi. Suikastçının 15 Temmuz günü izinli olduğu ve göreve gitmediği de ortaya çıktı.
Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen  Kamçatka fotoğrafları sergisine kendisini polis olarak tanıtarak girdi. Saldırgan sergi açılışı sırasında objektiflere yansıdı. Suikastçı, Büyükelçi Karlov'u, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiği anda arkasından vurdu. Saldırgan daha sonra sergideki herkesi dışarı çıkarttı. Sonrasında ise içeriden tekrar silah sesi geldi.
Saldırganın suikast sonrasında, “Ben buradan ölmeden çıkmayacağım” dediği öne sürüldü. Olayın duyulmasının ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin önüne çok sayıda polis ekibi geldi. Özel harekatın binaya girmesinin ardından çatışma çıktı.

İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS OKULU MEZUNU
Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u suikasti düzenleyen saldıran Mert Altındaş’ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca’daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı. Polis memuru Altıntaş’ın polis okuluna girdiği dönemde Eğitim Daire Başkanlığı’nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduğu, ayrıca Mert Altıntaş’ın eğitem gördüğü dönemde ve sonrasında bağlantıda bulunduğu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert Altıntaş’ın ise FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi değerlendirildiği ileri sürüldü.

ANNE VE KIZKARDEŞİ GÖZALTINDA
Manisalı olan Mert Altıntaş’ın Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın heman ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeşinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak’ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı. 
Rusya'nın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu RT'ye göre saldırgan, 1994'te Söke'de doğan çevik kuvvette görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bir tweet attı:
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir