Connect with us

Güncel

Kayseri’de bombalı saldırı: 13 şehit 48 yaralı

Published

on

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin yakınında, bugün saat 08.45'te içinde sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığınca, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan (71) plakasının sahte olduğunu belirtti.
Bugün sabah saatlerinde Erciyes Üniversitesi'nin yakınında saat 08.45'te halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Otobüsün içerisinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerler vardı. Patlamada şehit ve yaralıların bulunduğu belirtiliyor.
Patlama, Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU, 48 YARALI VAR
TSK'dan yapılan açıklama şöyle; 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.
Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.
KAN İHTİYACI YOK
Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde gerçekleşen menfur  saldırı neticesinde kan ihtiyacı giderilmiştir. Kan ihtiyacı bulunmamaktadır.”  denildi.
Saldırının ardından çok sayıda vatandaş, Erciyes Üniversitesi Tıp  Fakültesi Hastanesindeki kan merkezine başvurmuştu.


ARAÇ PLAKASI SAHTE
Kayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

KAYSERİ VALİSİ: “MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR”
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'deki patlamayla ilgili “Canlı bomba saldırısı, maalesef şehit ve yaralılarımız var” dedi.
  Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, “Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum” dedi.
  Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna “Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var” ifadelerini kaydetti. .

BAKANLAR KAYSERİ'YE GİDİYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kayseri'ye gidiyor

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık  tarafından Kayseri'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin geçici yayın  kısıtlaması getirildiği bildirildi.
 Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş  ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde “Milli güvenliğin açıkça  gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel  olduğu durumlarda” geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü  belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Erciyes  Üniversitesi yakınlarındaki terör saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.
    Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri  yakından takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk  otobüsünü hedef alan terör saldırısı hakkında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar  ile görüşerek, olaya ilişkin bilgi aldığını bildirdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir