Connect with us

Güncel

HDP’ye dev operasyon: Her ilde gözaltı var

Published

on

– İstanbul'da, HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı.
Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ANKARA'DA 18 GÖZALTI
 
Ankara'da HDP İl Başkanı İbrahim Binici ile partinin  bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik  operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi. 
 
 Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yürütülen  bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi.
 
Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı  Serpil Köksal, ilçe yöneticileri Zeliha Ünlü ve Kazım Coşkun, OHAL kapsamında  çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın eski  Ankara sorumlusu Kenan Kırkaya gözaltına alındı.
 
 Operasyon kapsamında ayrıca, terör örgütüyle irtibatlı ve örgütün  gençlik ve kadın yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla Batıkan Mert Aslan,  Mehmet Zeki Gönüldaş, Muammer Demir, Baran Çetin, Mesut Çiftçi, Lale Ekmen, Hacer  Atahan, Ramazan Güney, Hamdusana Yıldırım, Üsküdar Yumuş, Mehmet Baytekin, Hande  Kaya ve Civan Yıldırım Ankara'da yakalandı.
 
Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete  götürüldü.
 
Hakkında gözaltı kararı verilen 6 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.
 
Adana'da HDP'ye operasyon: 25 gözaltı
 
ADANA'da HDP il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarına yönelik operasyon yapıldı. Hava destekli operasyonda partinin İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, sabahın ilk saatlerinde HDP'li il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarının evlerine operasyon düzenledi. Özel Harekat, KOM ve Asayiş Şube ekiplerinin de katıldığı operasyona, polis helikopteri havadan destek verdi. Direnişin yapılabileceği kritik adreslere Özel Harekat timleri ile giden ekipler, açılmayan kapıları koç başlarıyla kırarak girdi. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural ile ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
TEM ekipleri, geçtiğimiz 5 Kasım günü HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyon yapmış, partinin İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da arasında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı. Geçen ay hakim karşısına çıkarılan Beyaz ve diğer parti yöneticileri hakkında ev hapsi cezası verilmişti. Bugün yapılan operasyonda gözaltına alınanların arasında Beyaz'ın yanı sıra ev hapsindeki diğer parti yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.
 
HAKKARİ'DE İL BAŞKANI GÖZALTINDA
 
HAKKARİ'de düzenlenen operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ve DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı.
 
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, terörle mücadele ekipleri dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Gözaltına alınan Konur ve Bor'un Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.
 
ŞANLIURFA'DA 50 GÖZALTI
 
ŞANLIURFA'da terör örgütü PKK/ KCK'ya yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda Viranşehir İlçe Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Filiz Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu en az 50 kişi gözaltına alındı. 
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK/ KCK'ya yönelik kent merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Ekipler tarafından belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket polislerinin de zırhlı araçlarla katıldığı operasyonda aralarında Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Eryılmaz ile HDP ve DBP'li yönetici ve üyelierin de yer aldığı en az 50 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontörolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülürken; il merkezi ve ilçelerdeki operasyon devam ediyor.
 
MERSİN'DE 50 GÖZALTI
 
MERSİN'de polis, HDP'ye yönelik operasyon düzenledi. 50 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, Akdeniz İlçesi'nin HDP'li Belediye Eş Başkanları M.Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu'nun da arandığı bildirildi.
 
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uzun süredir yürüttüğü terör örgütü soruşturması kapsamında, sabahın erken saatlerinde HDP'ye yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün de geniş önlemler aldığı eş zamanlı operasyonda, aralarında HDP İl Başkanı Sadun Doğan'ın da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.
 
EŞ BAŞKANLAR ARANIYOR
 
Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan merkez Akdeniz İlçesi'nin HDP'li Belediye Eş Başkanları M.Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu evlerinde bulunamadı. Yurt dışında olduğu saptanan Mutlu ile evinde bulunmayan Türk hakkında arama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan zanlıların sorgulamaları sürüyor.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir