Connect with us

Güncel

Almanya ile sinir harbi

Published

on

Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu  kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin  gözaltına alındığı bildirildi.
Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf  havaalanında 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün,  Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve  hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu “hususi pasaport” sahibi  yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı  belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini  söylediği öğrenildi.
Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz  konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden  kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını  yaptığı kaydedildi.
Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar  sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği  yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir