Connect with us

Güncel

HDP ile AKP kavga etti Bahçeli’ye etten duvar örüldü!

Published

on

Meclis Genel Kurulu'nda HDP'lilerin Başkanlık Divanı'na yürümesi üzerine ortalık karıştı. AKP'li milletvekilleri de ayağa kalkınca Genel Kurul'da gergin dakikalar yaşandı. Tüm bu tartışmalar yaşanırken MHP milletvekillerinin Genel Başkan Devlet Bahçeli etrafında adeta etten bir duvar oluşturduğu gözlerden kaçmadı.
TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında HDP'li milletvekilleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kürsüsüne doğru yürüdü. Bazı AKP'li milletvekilleri de ayağa kalkıp tepki göstardi. 
Meclis'teki görüşmelerde HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, bütçe açığının  açıklayamayan ve dış politikada dibe vuran bir Hükümet politikasının söz konusu  olduğunu iddia etti.
 
Demirel, AKP'ye, “Pensilvanya'yı su yoluna çeviren, orada biat eden, fotoğraf çeken, terör örgütlerini kendi içinizde her yere yükselten sizler değil misiniz? Terörist kimmiş? Sizin gibi düşünmeyen gazeteci, öğretmen, siyasetçi, aydın, yazar, sizi eleştiren herkes. Bizim belediyelerimize kayyum  atayarak, halkın iradesini gaspettiğinizi Türkiye biliyor. Siz bunların hesabını  verecekseniz” dedi.

GASP İDDİASINA ANINDA YANIT
 
Bunun üzerine, birleşimi yöneten TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Ortada  bir gasp yok. Türkiye demokratik hukuk devletidir.” ifadesini kullandı.
 
HDP'li milletvekillerinin ayağa kalkarak itiraz etmesi üzerine ise  Kahraman, “Yok beyefendi, olamaz. Türkiye'de hukuk devleti var ve hukukun  kaideleri işliyor. Milli birlik ve bütünlüğü bozmayalım” dedi.

BAŞKANLIK DİVANINA YÜRÜMEK İSTEDİLER
 
HDP'li bazı milletvekillerinin ayağa kalkarak Başkanlık Divanına doğru  yürümek istemesi üzerine, İsmail Kahraman, bu milletvekillerini, “Lütfen  oturunuz” diye uyardı. AKP'li bazı milletvekilleri de ayağa kalkarak ön  sıralara doğru yürüdü.
 
“Milli değerlere, bütünlüğe aykırı sözler söylettirmem”
 
TBMM Başkanı Kahraman, “Burada milli değerlere, milli bütünlüğe aykırı  sözler söylettirmem. Burası TBMM ve yüce milletin Meclisi” dedi.
15 Temmuz gecesi TBMM Genel Kurulunda yaşananlardan bahseden Kahraman,  şunları kaydetti:
 
“7 kişi ile başlayan topluluk, 106 kişiye çıktı. 'Divana her partinin  grup başkanvekili gelsin' dedim, zatıaliniz geldiniz (CHP Grup Başkanvekili Özgür  Özel), Mehmet Muş, Erkan Akçay geldi. Hepimiz burdaydık, HDP'nin katılması ertesi  gün oldu. O geceyi dokunulmaz olarak görelim. Yenikapı birliği ve beraberliğini  devam ettirelim.”
Kahraman, tartışmanın uzaması üzerine birleşime ara verdi.

NAZLI ÖZÜR DİLEDİ
 
TBMM Başkanı Kahraman, aradan sonra açılan birleşimde, zabıtlarda AKP Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı'nın “Şerefsiz” diye bir kelimesi  olduğunu belirterek, kendisini açıklama yapmaya davet etti.
Yerinden söz alan Nazlı, “Az önceki tartışma esnasında şahsıma da  ifade edilen şu anda tekerrür etmediğim o sözü ben de gayri ihtiyari olarak  kullandım. Ancak bu ülkede yaşayan tüm insanların şerefi ve haysiyeti benim de  şerefim ve haysiyetimdir. Bundan dolayı eğer maksadını aşan bir söz söylediysem, TBMM Parlamentosu çatısı altında uygun olmayan söz sarfettiğim için gerçekten çok  üzgünüm, bundan dolayı özür diliyorum” dedi.
Kahraman da teşekkür ederek, Nazlı'nın davranışını takdirle  karşıladığını belirtti.
 
Şeref ve onurun herkes için önemli olduğuna dikkati çeken Kahraman, 15  Temmuz sonrası Yenikapı'da oluşan ruhun, Türkiye'nin mutluluğu için devam etmesini istedi.
MHP'Lİ VEKİLLERDEN BAHÇELİ'YE ETTEN DUVAR
Meclis Genel Kurulu'nda tüm bu tartışmalar yaşanırken tartışkaya taraf olmasalar da MHP Milletvekilleri  Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etrafından toplanarak adeta etten bir duvar oluşturdu.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir