Connect with us

SPOR

Beşiktaş bu 2 yıldızın peşinde

Published

on

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile yöneticilerden Metin Albayrak, Hakan Kalkavan Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Umut Güner geçtiğimiz haftasonu özel uçakla Fransa'ya giderek, Ligue 1'deki Lorient-Rennes maçını izledi. Orman ve beraberindekiler bu karşılaşmada siyah beyazlı kulübün Futbolcu İzleme Komitesi tarafından tavsiye edilen iki oyuncuyu izledi.

BİRİ SANTRFOR, DİĞERİ SOL KANAT
Siyah beyazlı yöneticilerin tribünden takip ettiği isimlerin Lorient'in santrforu Benjamin Moukandjo (solda) ve Rennes'in kanat oyuncusu Paul George Ntep olduğu öğrenildi. Lorient'in 2-1 kazandığı karşılaşmada her iki oyuncu da 90 dakika forma giyerken, Moukandjo takımını 2-1 galip getiren golün asistini yaptı. Sezon başında Galatasaray'ın da gündemine gelen Moukandjo'nun sözleşmesi Haziran 2018'de sona eriyor. Ntep'in mukavelesi ise Haziran 2017'de bitiyor.

NTEP 7 AY SONRA SERBEST
Transfer çalışmalarını teknik direktör Şenol Güneş'in talepleri doğrultusunda yürüten Beşiktaş yönetimi, Moukandjo ve Ntep'i önümüzdeki Ocak ayında kadrosuna katmayı planlıyor. Siyah beyazlılar geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi düşük bütçeyle nokta transferler yapmayı hedefliyor. Moukandjo'nun 2.5 yıl daha sözleşmesi olduğu için transfer ihtimali biraz düşük görünüyor. 7 ay sonra serbest kalacak olan Ntep'in ise, düşük bir maliyetle devre arasında transfer edilebileceği belirtildi.

MOUKANDJO BU SEZON 6 GOL ATTI
Siyah beyazlıların takip ettiği diğer isim Benjamin Moukandjo, 28 yaşında ve 1.80 metre boyunda. Ülkesi Kamerun'un Yaounde takımında futbola başlayan Moukandjo, 2008 yılında Avrupa'ya gelerek Fransa kariyerine başladı. Tecrübeli oyuncu Fransa'da Rennes, Entente, Olympique Nimes, Monaco, Nancy ve Reims formalarını giydikten sonra 2016 yaz transfer döneminde Lorient'e geldi. Moukandjo bu sezon oynadığı 11 resmi maçta 6 gol attı, 1 asist yaptı.

NTEP'İN PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON EURO
24 yaşında ve 1.80 metre boyundaki Paul-Georges Ntep, sol kanatta hücuma yönelik görev yapıyor. Bu sezon 11 maçta forma giyen genç oyuncu, 5 asist yapmayı başardı. 2011'de Auxerre takımında profesyonel olan genç futbolcu, 2013'te Rennes'e transfer oldu. 2 kez Fransa A Milli Takımı forması giyen Ntep'in tahmini piyasa değeri 10 milyon Euro.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir