Connect with us

Güncel

Bahçeli Türkeş’i Davutoğlu’na havale etti

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyelik tartışmalara değinerek, “AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Ne Avrupa Birliği, ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği” diye konuştu. Bahçeli Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili ise, “Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur” dedi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin sözlerinden satır başları şöyle:
Kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin anlayışında değiliz, hiç olmadık. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz. Biz Türk milletinin safındayız ve krizlere karşı aynı cephedeyiz.  

“EKONOMİ ALARM VERİYOR”
Elbette ekonomi alarm vermektedir. Tedbir almak lazımdır. Faiz artışıyla birlikte artan kur farkı, enflasyonu da etkileyecektir. Türkiye ekonomisi darboğaza düşmüştür. Korkumuz kur, faiz, enflasyon döngüsü birbirini besleyerek milletimizi derinden yaralayacaktır. Türkiye ekonomisinin gerek duyduğu yapısal reform ihtiyaçlarını eksiksiz hayata geçirerek kriz severleri hayal kırıklığına uğratabiliriz.
Milletimiz zam ve vergi artışlarına direne direne güçlükle ayakta durmaktadır. Otomobil fiyatlarına yapılan ÖTV zammı bunun en yakın örneğidir. Şüphe yok ki ekonomik alaboranın külfetini milletimizin sırtına yüklemek haksızlıktır.
Türkiye ekonomisinin kırılgan bünyesini tedavi etmek, hep birlikte fedakarlık şemsiyesinin altına girmek tek çaredir. Küresel sermaye Türkiye’nin siyasal barometresine odaklanmıştır. Elbette pes etmeyeceğiz.

“TÜRKİYE İÇİN YEGANE SEÇENEK…”
Sahte demokrasi bekçileri ve sanal insan hakları savunucuları canileri silahlandırarak Türkiye’ye karşı kullanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Bağımsızlığımızda gözü olanın gözünü çıkarmasını biliriz. Mazisi katliam ve şiddet olan ülkelerden öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’dedir. Biz dualarımızla Mehmetçiğin arkasındayız. Görülüyor ki Fırat Kalkanı operasyonu El Bab’ta yoğunlaşmaktadır.
Eğer El bab alınırsa sıra Menbiç’e gelecek, PYD-YPG’ye ağır bir darbe vurulacaktır. Şam yönetimi El Bab’ı kullanarak Halep’e giden yolları açacağını düşünmektedir. Halep’in ölüme terk edilmesi tarihimize yüz çevirmektedir. Türkiye için yegane seçenek El Bab’ın terörizmden arındırılmasıdır. Başladığımız işi bitirmemiz gerekmektedir.

“AB İLE MÜZAKERELERİN NE TADI NE TUZU KALMIŞTIR” 
AP, madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlanması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır. AB ile müzakerelerin ne tadı ne tuzu kalmıştır. Türk Milleti Cumhurbaşkanının söylediği gibi kendi yolunu çizecektir.

“NE AVRUPA BİRLİĞİ, NE ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ”
AB karşısına Şanghay İşbirliği Örgütü’nü çıkarmak klasik bir taktiktir. AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Ne Avrupa Birliği, ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği.
Nüfusu 100 milyonu aşan Türk dünyası ile ilişkilerimizi neden canlandırmayalım? Hareket noktamız çift başlı Selçuklu Kartalı sembolüyle anlam kazanacaktır. 

TUĞRUL TÜRKEŞ YANITI 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Tuğrul Türkeş, MHP lideri Bahçeli’nin AK Parti ile ortaklık dışında bir siyasi stratejisi olabileceğini savunmuş, AK Parti’yi referanduma itmenin Bahçeli’nin erken seçime yönelik bir siyasi tuzağı olabileceğini söylemişti. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur” dedi. 
İşte Bahçeli'nin sorulara verdiği cevaplar:

AK PARTİ İLE ANAYASA ÇALIŞMALARI
Anayasa değişikliği üzerine AKP’nin önerileri daha önce de ifade ettiğim gibi MHP’ye ulaşmıştı. MHP değerli bir hukukçu kardeşimizi bu konuda görevlendirmiş ve AKP’nin aynı anlamda görevlendirilmiş kişiyle uzun süre çalışmasını sürdürmüştü. Önemli mesafe kaydedilmiştir. Bir iki pürüz aşıldıktan sonra anayasa komisyonuna geleceğini düşünüyorum.

1-2 PÜRÜZ DEDİNİZ NEDİR O PÜRÜZLER?
Başbakan’a intikal ettirdikten sonra söyleyeceğim.

NE ZAMAN İNTİKAL ETTİRSİNİZ
En kısa zamanda diyelim isterseniz.

BUGÜN OLUR MU?
Bugün olmaz o kadar da kısa olmaz

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI KONUSUNDA SORUN MU VAR MI?
Bir iki ufak pürüz demiştim herhalde o kapsamda aldınız.

OHAL UZATILMALI MI?
Terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. OHAL’e desteğimiz tamdır.

REFERANDUM OHAL BİTTİKTEN SONRA MI YAPILMALI?
OHAL olunca evinizden çıkıyorsunuz, evinize gidiyorsunuz, iş yerinize gidiyorsunuz. Sandık kurulursa herhalde oy vermeye de gidebilirsiniz.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir