Connect with us

Güncel

Barolar Birliği’nden Adalet Bakanı’na çağrı

Published

on

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, tekrar görüşülmek üzere komisyona geri çekilen cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu: Çocuklar hepimizindir, günlük siyasi çekişmelerin konusu yapılamaz. Gelin sorunu hep birlikte tartışalım.
Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bir yazı göndererek, cinsel istismar konusuyla ilgili bir düzenleme yapılmadan önce kapsamlı bir kongre yapılmasını talep etti. 

VİCDANLARI PARAMPARÇA EDERDİ
TBB Başkanı Feyzioğlu imzasıyla gönderilen yazıda, teklifin geri çekilmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, “Teklif kanunlaştığı takdirde vicdanları paramparça eden pek çok istismar fiili cezasız kalacak idi. Bu, toplumda haklı ve büyük bir infiale yol açacaktı. Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri de ihlal edilmiş olacak ve itibarı zedelenecekti” denildi. 
Türkiye Barolar Birliği, Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği ve Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği tarafından 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenen II. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi detaylı programının da ekli olarak gönderildiği yazıda şöyle denildi:
“Adalet Bakanlığı’ndan talebimiz, geri çekilen önergenin konusuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak ise öncesinde kapsamlı bir uluslararası kongre daha düzenlenmesi, sözünü ettiğimiz Kongredeki yayına hazırlanan tebliğ ve tartışmalardan da yararlanılmasıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği içerisinde böyle bir kongre düzenlemeye, yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazırız.”

YENİ KUTUPLAŞMALARA YOL AÇMASIN
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Feyzioğlu, “Çocuklar hepimizin çocuklarıdır ve günlük siyasi çekişmelerin konusu yapılamaz. Biz de bu amaçla Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ‘gelin sorunu hep birlikte tartışalım, çözüm üretelim’ diyoruz. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz ve bütün bu konuların tartışıldığı Çocuk Koruma Kongresi’nden yararlanalım, gerekirse yeni bir kongreyi de birlikte düzenleyelim” dedi. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir