Connect with us

Güncel

Bozdağ: Yasa tecavüzcüyü korumuyor

Published

on

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan tepkilere yol açan istismar önergesi ile ilgili açıklama yapıyor… 
Bozdağ, “Bu düzenleme tecavüzcüleri ksenlikle kapsamayacaktır. Bu sadece geriye dönük bir uygulamadır. Geleceğe dönük değildir. tecavüzcülin bundan yararlanması söz konusu değildir. ” dedi.
Adalet Bakanı Bekir bozdağ, Meclis'te tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'yla ilgili düzenlemeye ilişkin “Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir” dedi.
Düzenlemenin tecavüzcüleri kapsamadığını belirten Bakan Bozdağ, “Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir” ifadelerini kullandı.

TECAVÜZCÜLERİ KAPSAMAMAKTADIR
Bu sadece geriye dönük bir uygulamadır. Geleceğe dönük değildir. tecavüzcülerin bundan yararlanması söz konusu değildir.
Bu düzenleme ailelerinin kurbanı çocukları koruyacaktır.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir