Connect with us

MEDYA

Kirby gazetecilerle kapıştı özür başkasından geldi!

Published

on

RT muhabiri Gayane Çiçakyan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen dünkü basın toplantısında Kirby'e Rusya'nın Halep'te 5 hastaneyi vurduğuna dair iddiaların hangi kuruluşlar tarafından sunulduğunu sordu. RT muhabiri, Kirby'den söz konusu saldırıların nerelerde gerçekleştiğiyle ilgili bilgi vermesini de istedi.

KIRBY: NEDEN KENDİ SAVUNMA BAKANLIĞINIZA SORMUYORSUNUZ?
Çiçakyan'ın sorusunun ardından sesini yükselterek iddiaları yineleyen Kirby, “Bu suçlamaları ben yapmıyorum. İtibarlı yardım kuruluşlarının raporlarında gördüklerimi söylüyorum” dedi. İddialarla ilgili somut kanıt da sunamayan ABD'li sözcü sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden kendi Savunma Bakanlığınıza neler yaptıklarını sormuyorsunuz? Siz RT muhabirisiniz ve bana sorduğunuz soruları kendi hükümetinize soramıyorsunuz. Vurulan hastanelerin hangileri olduğunu onlara sorun.”

AP MUHABİRİ LEE: ÇİÇAKYAN DA HEPİMİZ GİBİ BİR GAZETECİ
Kirby'nin tepkisi salondaki diğer gazetecilerin de tepkisini çekti. Tartışmaya dahil olan AP muhabiri Matt Lee, meslektaşını 'Rusya Savunma Bakanlığı'na yönlendiren' Kirby'nin doğru bir tavır sergilemediğini söyledi ve “O da geri kalan herkes gibi bir gazeteci” dedi. 
KIRBY'DEN LEE'YE: RT İLE AYNI KEFEYE KOYMAYACAĞIM 

Ancak bu sözler Kirby'nin eleştiri oklarının Lee'ye yönelmesine neden oldu. Lee'nin sözünü kesen Kirby,  “Devlete ait bir medya organından” deyip ekledi: “Burada sizin temsil ettiğiniz bağımsız medya kuruluşlarını Russia Today'le aynı kefeye koymayacağım.” 
RT MUHABİRİNDEN BİR BAŞKA DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ ÖZÜR DİLEDİ 

Bu arada basın toplantısının ardından bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü RT muhabirinden özür diledi ve Rusya tarafından vurulduğu iddia edilen hastanelerin adreslerini vereceğinin sözünü verdi. 
KONAŞENKOV İDDİALARI YALANLAMIŞTI 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus jetlerinin yaklaşık 1 aydır Halep’te hava operasyonu düzenlemediğini anımsatarak Rusya’nın Halep’te hastanelere yönelik saldırılardan sorumlu olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Halep'te 5 hastaneyi ve en az 1 mobil kliniği vurduğuna dair iddiaların kaynağını soran Russia Today (RT) muhabirine yanıt vermeyi reddetti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir