Connect with us

DÜNYA

Steinmeier Cumhurbaşkanı olabilecek mi?

Published

on

CDU Genel Başkanı Angela Merkel, CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel arasında bu akşam Berlin’de yapılan toplantıdan sonuç çıkmadı. 
Sigmar Gabriel, haftalar öncesinde partisinin cumhurbaşkanı adayının Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier olduğunu açıklamıştı. 
Hıristiyan birlik partileri CDU ve CSU henüz bir aday açıklamış değil. Steinmeier’in adaylığı konusunda ise uzlaşma sağlanamadı. 
ÜÇ OYASILIK VAR

Gauck’un yerine kimin geçeceği konusunda üç ihtimal bulunuyor: Steinmeier koalisyon ortakları tarafından ortak aday gösterilebilir. CDU/CSU ile SPD başka bir aday üzerinde anlaşabilir ancak buna pek ihtimal verilmiyor. Üçüncü ihtimal ise,Steinmeier ile birlik partilerinin göstereceği aday arasında seçim yarışı yaşanması. 
İBRE STEİNMEİER’DEN YANA 

Koalisyon ortakları arasında anlaşma sağlanamaması ve Steinmeier’in karşısına bir aday gösterilmesi durumunda, partilerin cumhurbaşkanını seçecek çoğunluğu olmadığı için yarışın üçüncü turda sonuçlanması bekleniyor. 
Bu durumda da Dışişleri Bakanı Steinmeier’in toplumdaki popülerliği nedeniyle seçilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. 
Almanya, 12. cumhurbaşkanını 12 Şubat’ta seçecek.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir