Connect with us

Güncel

Şehit Kaymakamın cenaze namazını babası kıldırdı

Published

on

Derik'te PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Kaymakam Fatih Safitürk için Sakarya Valiliğinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazını kıldıran baba Asım Safitürk, “Oğlumu Hazreti Hamza gibi şehit ettiler” dedi. Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Muhammed Fatih'lerimizin kanını yerde bırakmayacağız” diye konuştu.
Sakarya Valiliğinde, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35) için tören düzenlendi.
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“Onu Rabbimize uğurlarken bugün burada son görevini ifa etmiş bulunmanız hassasiyetiniz bir ifadesi olması bakımından önemlidir. Muhammed Fatih ile kısa süre önce Külliyede tanıştığım bir kardeşimdi. Derik'teki Kaymakamlık görevi ile kendisine kayyumluk görevi verilmişti. Hepimizin emaneti tebliğ edeceği yer bellidir. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şüheda fışkırdı.
“Terörün kökünü kazıyacağız”

Biz Muhammed Fatih'lerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyacağız. Bizler bu kadrolara ordumuzla, polisimizle dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim.
İdam açıklaması
İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor.”
Cenaze namazını babası kıldırdı
Şehit Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenaze namazını babası Asım Safitürk kıldırdı. Namazdan önce bir konuşma yapan baba Asım Safitürk, “Vatan uğrunda şehit olan varsa vatandır” sözlerini yineledi.
Bakan Soylu: Uzaktan akrabaydık
Safitürk'ün şehadetinden 3 gün önce beraber olduklarını anlatan Bakan Soylu, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.
Zaman zaman tekbir sesleri ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla sözü kesilen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Safitürk, hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki… Yüzü, gözü, inancı, sevgisi, cesareti aynı zamanda edebi ahlakı… Kimse yanlış anlamasın. Gözyaşlarımız muhakkak acımızdandır ama bu gözyaşlarımızın her birinin dua niyetiyle olduğunu bilmenizi isterim. Biz aynı zamanda uzaktan akrabaydık. Bir bakanla bir kaymakamla o mesafesini hiç unutmam. 'Akrabayız Muhammed Fatih', 'Sağolun Sayın Bakanım.' O büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya çok net anladı. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildiler. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Onlar bu toprakların değil, bu topraklara başka yerlerden talimat verenlerin ve efendilerinin orada adlarına oturuyorlardı.
Dinimizin de emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar diridirler ve bizimle beraberdirler. Ten ölür o hep ismi babasıyla beraber buluşturduğu evladıyla beraber olacaktır. O hep eşiyle annesiyle akrabasıyla ve bu milletle beraber olacaktır.”

“Babamı göremiyorum anne”
Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e “Babamı göremiyorum anne” dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise “Baban tabutta oğlum” cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü.
Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya Valiliği önünde tören düzenlendi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlun Asım Eren'in, annesine “Babamı göremiyorum anne” demesi ise yürekleri dağladı.

Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım
Şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, “Vatan, uğruna şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım” demişti. Şehit haberini aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Asım Safitürk, oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, “Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin” diye konuşmuştu.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir