Connect with us

Güncel

Komutanlar apar topar Şırnak’a gitti

Published

on

Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önce duyurduğu, bugün saat 15.00’de Anıtkabir’de, “Ata’nın huzurunda Ordu Millet Elele” adı altında yapılacak olan etkinlik sürpriz bir şekilde iptal edildi. Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’deki etkinliğin iptal edildiğini açıkladıktan iki saat sonra, bu kez Genelkurmay Başkan Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarının inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gittiğini duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Anıtkabir Komutanlığında saat 15.00'te yapılması planlanan “Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele” temalı faaliyetin iptal edildiği bildirildi. 
Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, etkinliğin iptal edilme nedenini, güvenlik ve bazı grupların faaliyeti provoke edebileceği istihbaratı oluşturuyor. Söz konusu faaliyet kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar öncülüğünde bin 881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonunun Anıtkabir ziyaretçileri, şehit aileleri, gaziler ve TSK personeli tarafından gökyüzüne bırakılması planlanmıştı.
ŞIRNAK’A GİTTİLER
Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’deki etkinliğin iptal edildiğini açıkladıktan iki saat sonra bu kez Genelkurmay Başkan Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarının inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gittiğini duyurdu. Hatırlanacağı gibi, geçen hafta Ankara-Mamak’tan Çankırı’ya nakledilen 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, tugayın karargahı dahil personeli, tank ve zırhlı araçlarıyla birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesine kaydırılmıştı. Askeri kaynaklar, Irak ve Suriye’de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir gelişme olması durumunda tugayın sınır ötesi müdahaleye katılacağını söylemişlerdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir