Connect with us

Güncel

Genelkurmay Başkanı’nı yine üzdüler

Published

on

Mustafa Kemal Atatürk tam 78 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Anıtkabir’de yapılacak tören öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir’e alındı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da Anıtkabir’de yapılan törende güvenlik nedeniyle askerlerin üstleri aranmıştı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de yapılacak tören öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir’e gelen ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir’e alındı.


Anıtkabir’de Cumhurbaşkanlığı’nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da Anıtkabir’de yapılan törende güvenlik nedeniyle askerlerin üstleri aranmıştı.
Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü dolayısıyla devlet erkanın katılımıyla ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları, Başbakan yardımcıları ve bakanlardan oluşan heyet, Arslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan deftere şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, bugün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu olan zatıalinizi bir kez daha hürmetle, tazimle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' diyerek bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her anlamda daha güçlü, itibarlı ve müreffeh bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunların maşa olarak kullanan karanlık odakların huzurumuzu, istikrarımızı ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmasına, ülkemizi hedeflerinden alıkoymasına asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun.”
KILIÇDAROĞLU'NDAN TWEET
10 Kasım nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: ''Bize bu vatana sahip çıkmayı ve çağdaş uygarlık yolunda yürümeyi öğrettin. Emanetine gözümüz gibi bakıyor, seni sonsuz bir özlemle anıyoruz.''
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir