Connect with us

Güncel

Meğer ismi tescilli marka imiş!

Published

on

Hürriyet.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş Fethullah Gülen'in markalaşmış isminin iptali gündemde.
Türk Patent Enstitüsü’nden (TPE) üst düzey bir yetkili, “Bu konuyu savcılık da bize bir süre önce sordu. O isimle yapılan marka tescili her an iptal edilebilir” dedi.
17 yıldan bu yana ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in ismi ile ilgili,  TPE’ye 4 ayrı ‘marka tescili’ başvurunun yapıldığı anlaşıldı. İlk başvurusu 23 Mart 2001’de “Fethullah Gülen” markası her an iptal edilebilir yapıldı. Ancak bu başvuru aynı yıl 27 Eylül’de geri çekildi.

KAYNAK HOLDİNG ŞİRKETİ BAŞVURDU
İkinci başvuru ise, kayyum ataması yapılan Kaynak Holding şirketlerinden Çağlayan Basım Yayın Dağıtım ve Ambalaj San. ve Tic. AŞ. tarafından yapıldı. Bu başvurunun tarihi ise 4 Eylül 2001 olarak kayıtlara girdi.  TPE, yapılan başvuruyu 2 yıl kadar sonra karara bağladı. Buna göre, ‘Fethullah Gülen’ ismi 22 Nisan 2003 yılında tescilli marka olarak ilan edildi.

İKİ KEZ TESCİL EDİLDİ
Yine aynı şirket tarafından ikinci başvuru ise, 24 Mayıs 2002 yılında yapıldı. TPE, bir öncekinden farklı sınıflarda yapılan başvuruyu 1 Eylül 2004’te karara bağladı. Bu kararla, Fethullah Gülen ismi ikinci kez tescilli marka oldu.  Bu iki ‘marka’ya ilişkin en son yapılan işlemin tarihi ise 12 Mayıs 2016. Anılan işlemde 'vekil ataması' yapıldı.

SON BAŞVURU 5 YIL ÖNCE
Aynı amaçla son başvuru ise 4 Şubat 2011’de yapıldı. İzmir’de yaşayan Y.A.’nın yaptığı başvuruda gerekli evraklar temin edilmediği için işlemden kaldırıldı.

SAVCILIK DA BİZE SORDU
İki ayrı tescilli marka olarak duran ‘Fethullah Gülen' markasına ilişkin Hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine açıklama yapan TPE’den üst düzey bir yetkili “Bu konu ile ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 6 ay kadar önce bize  yazı gönderdi. Anılan yazıda, bu markaların kimler adına tescil edildiği, kimin başvurduğu yönündeydi. Anılan markaların iptali için kurum olarak biz de, savcılık da talepte bulunabilir. Kurum olarak, doğrudan bizim iptal yetkimiz yok. Ancak mahkemeye başvurarak bu iptali isteyebiliriz. Aynı şekilde, savcılık da aynı yolu izleyebilir” dedi.

HER AN İPTAL OLABİLİR
Aynı yetkili, sözünü ettiği iptal işleminin ne zaman gerçekleşebileceği yönündeki soruyu ise “Her an iptal işlemi olabilir” şeklinde yanıtladı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir