Connect with us

DÜNYA

Son anketlerden Clinton çıktı

Published

on

Washington Post gazetesi ile ABC televizyonunun yaptığı ankete göre, Donald Trump, bir önceki anket rakamlarına göre son haftalarda düşüş yaşadı. Anket Hillary Clinton’ın yüzde 51 oy oranı toplayacağını öngörürken, Donald Trump’ın oy oranı yüzde 39’da kaldı. Bir ay önce aynı ankette Clinton’a olan destek yüzde 46, Trump’a olan destek ise yüzde 44 idi.
Wall Street Journal gazetesi ve NBC televizyonunun yaptığı ankette de, Hillary Clinton’a olan destek yüzde 46 olarak açılandı. Bu rakam bir önceki anketteki rakamdan iki puan yüksek. Trump ise yüzde 41’de kaldı.
Son yapılan kamuoyu yoklamalarının ortalamasında, Demokrat Partili Clinton, Trump karşısında yüzde 6’lık bir avantaja sahip. Bir ay önceki anketlerde her iki aday başabaş görünüyordu.
Son yapılan anketler, Donald Trump’ın son tartışmalı açıklamaları sonrasında yapıldı. Trump, Meksika asıllı bir yargıç için birçok siyasetçi tarafından ırkçı olarak nitelendirilen açıklamalar yapmış ve en son geçtiğimiz hafta seçim kampanyası direktörünü işten çıkarmıştı.
Washington Post gazetesi, anketine katılan Amerikalılar’ın üçte ikisinin Trump’ın başkanlık vasıflarına sahip olmadığını düşündüğünü bildirdi. Gazete, seçmenlerin yarısının da Clinton konusunda tedirgin olduğuna da değindi.
Her iki partinin, Temmuz ayında yapılacak kongreler sonrası, Clinton ve Trump’ı resmi adayları olarak açıklaması bekleniyor. 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri sonrası da, kazanan aday, Barack Obama’nın yerine geçecek.
Clinton ve Trump’a seçmenler tarafından gösterilen tepkinin, bağımsız adaylara ilgiyi artırabileceği de düşünülüyor.
Wall Street Journal-NBC anketi, Libertaryan Parti adayı Gary Johnson ve Yeşiller Partisi adayı Jill Stein’in katıldığı bir seçimde, Clinton’ın yüzde 39, Trump’ın yüzde 38, Johnson ve Stein’ın sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 6 oy alacağını öngörüyor.
Washington Post-ABC anketi ise aynı yarışı, Clinton yüzde 47, Trump yüzde 37, Johnson yüzde 7 ve Stein yüzde 3 olarak açıkladı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir