Connect with us

Güncel

Hatay EXPO 2021’e talip

Published

on

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  2021 yılında düzenlenecek EXPO'ya aday adaylık başvurusu yapacaklarını söyledi.
EXPO 2021'e üç semavi dinin, birçok etnik unsurun, 6 mezhebin Hatay'da bir arada yaşadığını düşünerek “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla başvuru yapacaklarını ifade eden Savaş, şöyle konuştu:
“Bu tema adı altında inşallah 2021 yılında EXPO'ya aday olacağız. Bununla Hatay'a çok önemli bir vizyon katacağız. Bilindiği gibi EXPO sergi demek. Yeni ürünlerin sergilendiği alanlar demek. EXPO, sergilendiği yerde o ülkeye, kente önemli katkılar sağlayan, önemli eserler bırakan bir organizasyon. Paris'teki Eyfel Kulesi EXPO'nun ürünüdür. Yine İngiltere'deki bir park bunun ürünü. Antalya'da düzenlen organizasyonun ardından orada çok büyük bir park oluştu. Her şehirden gelip orada park yaptılar. Bu da EXPO olarak Antalya'ya bırakılan bir mirastır. Bizde 'Medeniyetler Bahçesi' adı altında 2021 EXPO'suna adayız.”

MEDENİYETLER BULUŞMASI OLACAK
Hatay'da birçok mezhep ve etnik unsurun bir arada yaşadığını ve bu haliyle dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Savaş, EXPO 2021 ile dünyanın bütün medeniyetlerini kentte bir araya getireceklerini kaydetti.
“Hoşgörü kenti” Hatay'da, 23 medeniyetten 13'ünün yaşadığına dikkati çeken Savaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hatay olarak bize 'Medeniyetler Bahçesi' yakışır. Biz medeniyetler bahçesini yaparken de dünyadaki bütün medeniyetlerin bütün mirasçılarını burada toplayacağız. Yaklaşık bin dönümlük arazi içerisinde bütün bunların yaşandığı ve geleceğe miras bırakılacağı önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Aynı zamanda bizim de bin dönümlük muhteşem bir parkımız olacaktır. Bunun da turizme katkısı çok büyük olacaktır. Gelen her turist kent için önemli bir kazanç demektir. Bu nedenle biz EXPO'nun 2021 organizasyonunu önemsiyoruz. Bu organizasyonun Hatay ve Türkiye'ye katma değer anlamında güzel sonuçlar getireceğini düşünüyoruz.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir